Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2016

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Τρία νέα κρούσματα ιογενούς μηνιγγίτιδας καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για παιδιά, ηλικίας 2,5 ετών, 40 ημερών και 7 ετών. Τα δύο πρώτα έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ το τρίτο παιδάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται και να λαμβάνει την ενδεδειγμένη αγωγή, με την κλινική του εικόνα να χαρακτηρίζεται καλή. 

Σύμφωνα τις υγειονομικές αρχές πρόκειται για περιστατικά ιογενούς μηνιγγίτιδας που σημαίνει ότι δεν χρειάστηκε να χορηγηθεί αντιβίωση στα συγγενικά πρόσωπα των παιδιών. Ωστόσο, οι γιατροί συνέστησαν στις οικογένειες των ασθενών πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής στο σπίτι, με καλό πλύσιμο των χεριών και καλή καθαριότητα σε χώρους, όπως οι τουαλέτες. 


Σύμφωνα με δηλώσεις της παιδιάτρου του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Πελαγίας Νεονάκη, στην Κρητική Επιθεώρηση «ήδη έχουμε αρκετά περιστατικά για την εποχή και αυτό σημαίνει ότι κυκλοφορεί κάποιος ιός που προκαλεί ιογενή μηνιγγίτιδα. Όλα πάντως τα περιστατικά είναι ήπιας μορφής, δεν έχουμε κάποιο σοβαρό». 

Να σημειωθεί ότι, το προηγούμενο διάστημα στην Κρήτη καταγράφηκαν άλλα τέσσερα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο ευτυχώς με καλή κατάληξη για την υγεία των παιδιών.

Μαίρη Μπιμπή   IN.GR


ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: