Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2016

ΔΙΚΗ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έφεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά της πρόσφατης αθωωτικής απόφασης του Δ´ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που αφορούσε στην υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου, με αποτέλεσμα να κριθεί και πάλι σε δίκη η πλημμεληματική κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που βαρύνει τον πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. 


Η κατηγορία συνίσταται πως ο κ. Γεωργίου είχε διατηρήσει την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και του υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ταυτόχρονα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2010). Στην δικογραφία επιπλέον αναφερόταν πως δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν και είχε σχετική υποχρέωση βάσει του νόμου, με αποτέλεσμα να λάβει όλες τις αποφάσεις για τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της ανεξάρτητης αρχής. 

Εις βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εκκρεμεί και η κρίση του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των καταγγελιών περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με στόχο να εισέλθει η χώρα σε καθεστώς μηχανισμού στήριξης.   IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2016

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Η ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΙΜΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΤΙΜΟΥΣ (ΣΑΝΙΔΑΣ,ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΟΣ, ΤΣΑΤΑΝΗ ΚΤΛ)