Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ

Για όλο το χρονικό διάστημα των εορτών έκλεισε το ειδικό κέντρο αποτοξίνωσης από το αλκοόλ του Αιγινήτειου νοσοκομείου, σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών των ασθενών.

Βάσει καταγγελιών η μονάδα έδιωξε όλους τους νοσηλευόμενους «με σκοπό να δώσει άδεια 15 ημερών στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό».

Οι καταγγελίες εστάλησαν με τη μορφή επιστολής στον πρωθυπουργό, τον υπουργό και αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τα κόμματα και τη διοίκηση του Αιγινήτειου.


«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ένα νοσοκομείο, και μάλιστα πανεπιστημιακό, προέβη σε μια τέτοια απάνθρωπη και αντιεπιστημονική ενέργεια, η οποία ευθέως στέφεται κατά της υγείας αυτών των βασανισμένων άρρωστων ανθρώπων, παραβιάζοντας ολοφάνερα δικαιώματά τους» αναφέρει καταγγέλουσα στην επιστολή της. 

«Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να διακόπτεται η θεραπεία μιας τόσο επικίνδυνης εξάρτησης για να δοθεί άδεια στο προσωπικό της εν λόγω ομάδας, όχι απλώς για τις ημέρες των αργιών, αλλά για όλο το εορταστικό 15ήμερο, το οποίο αναγορεύεται σε περίοδο διακοπών! Είναι αυτό νόμιμο; Είναι δυνατόν να σταματάει η λειτουργία ολόκληρου κέντρου αποτοξίνωσης και να εκδιώκονται από νοσοκομείο ασθενείς, οι οποίοι δεν έχουν αποθεραπευθεί απλώς για να πάρουν άδεια οι όλοι οι απασχολούμενοι;» συνεχίζει.

»Δίνω το γράμμα αυτό στην δημοσιότητα για να πληροφορηθεί η ελληνική κοινωνία σε ποιο αλήθεια κράτος ζούμε και σας παρακαλώ να πάρετε άμεσα όλα τα νόμιμα και αναγκαία μέτρα για να αποκατασταθεί η νομιμότητα όπου αυτή καταπατάται και κυρίως να αποκατασταθούν όλα τα δικαιώματα των αλκοολικών που δίνουν την μάχη της απεξέρτασης. 

»Είμαι βέβαιη ότι το κλείσιμο της μονάδας, για την οποία γίνεται ο λόγος είναι πράξη παράνομη και πρωτοφανής και σε περίπτωση που το γράμμα λανθάνει θα ήθελα ως κυβέρνηση και ως υπεύθυνη ηγεσία της Υγείας να τοποθετηθείτε δημόσια πάνω σε αυτό το ζήτημα» καταλήγει.  in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
28-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: