Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» - ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΜΟΝΑΔΑ

Την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, η οποία με μπαλώματα επιδιώκει να καλύψει τις ελλείψεις σε προσωπικό, με επικίνδυνες συνέπειες τόσο για τους ασθενείς όσο και το ίδιο το προσωπικό, επιβεβαιώνει και το κλείσιμο της καρδιολογικής υπομονάδας στο νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς». Η μονάδα έκλεισε πριν 2 μήνες και ενώ είχε προηγηθεί πολύμηνη σταδιακή υπολειτουργία της λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού (επί 4 μήνες λειτουργούσε τη μέρα που εφημέρευε το νοσοκομείο και την επόμενη οι ασθενείς μεταφέρονταν στη γενική κλινική με κίνδυνο της υγείας τους, αφού δεν γινόταν η απαιτούμενη παρακολούθηση ζωτικών οργάνων).
Την ίδια ώρα, οι 14 νοσηλευτές στην καρδιολογική μονάδα καλούνται να παρακολουθούν 22 - 23 κρεβάτια, όταν το μίνιμουμ για την ασφάλεια των ασθενών απαιτεί τουλάχιστον 24 νοσηλευτές! Οι νοσηλευτές αναγκάζονται να δουλεύουν πρωί - απόγευμα σε εξουθενωτικούς ρυθμούς, ενώ έχουν να πληρωθούν ρεπό από το 2013.

Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, από τον περασμένο Ιούνη οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας απέναντι στο διοικητή και τα αρμόδια όργανα, διαμαρτυρόμενοι για τα εκατοντάδες χρωστούμενα ρεπό και τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας.
Οπως σημειώνει η Γεωργία Φίλιππα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου, οι νοσηλευτές «διεκδικούν τα εκατοντάδες οφειλόμενα ρεπό, διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλευαν για μήνες ολόκληρους, επισημαίνοντας τη διαρκή υποβάθμιση που οδήγησε στο κλείσιμο της υπομονάδας. Το παραπάνω είναι ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα της διαρκούς υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης της Υγείας, στο "Γεννηματά" και σε όλα τα νοσοκομεία, που ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεμένη στις επιταγές της ΕΕ του ΔΝΤ και των επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας και σε επιδείνωση των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το λαό».
Οπως καταγγέλλουν, μάλιστα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, η διοίκηση όχι μόνο δεν παίρνει μέτρα προασπίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την υγεία ασθενών και προσωπικού, αλλά συμπεριφέρεται εκδικητικά, υποβαθμίζοντας και μετακινώντας την υπεύθυνη νοσηλευτικού προσωπικού της καρδιολογικής μονάδας στη μονάδα τεχνητού νεφρού (εξίσου εξειδικευμένη μονάδα που απαιτεί την απαραίτητη εκπαίδευση). Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, το Σωματείο Εργαζομένων αποφάσισε και προχώρησε από προχτές σε καθημερινές παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Νοσοκομείου και τρίωρες στάσεις εργασίας, απαιτώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την άρση της υποβάθμισης και μετακίνησης της υπεύθυνης νοσηλευτικού προσωπικού της καρδιολογικής μονάδας. 
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: