Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2016

Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΕΕ ΚΑΙ ΗΠΑ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ

Οι πολίτες ευρωπαϊκών χωρών αλλά και οι πολίτες των ΗΠΑ θεωρούν ότι η κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στις χώρες τους επιδεινώθηκε μέσα στον τελευταίο χρόνο, αποκαλύπτει σήμερα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αποκλειστικά για το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πριν από ένα χρόνο εκατοντάδες γυναίκες στην Κολωνία της Γερμανίας έπεσαν θύματα ληστείας ή δέχτηκαν σεξουαλικές επιθέσεις από μικρές ομάδες ανδρών κυρίως αραβικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής. Παρόμοιες επιθέσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, περιλαμβανομένων του Βερολίνου, του Αμβούργου και της Φρανκφούρτης αμ Μάιν, αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Αυστρία, η Φινλανδία και η Ελβετία.

Ο μεγαλύτερος αριθμός πολιτών που δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την κατάσταση με τους μετανάστες στη χώρα τους συναντάται στην Ιταλία, όπου το 79% απάντησε ότι η κατάσταση στον τομέα αυτόν έχει επιδεινωθεί. Το αντίστοιχο ποσοστό στη Γαλλία είναι 67% και στη Βρετανία 53%.


Οι Γερμανοί και Ισπανοί είναι λιγότερο δυσαρεστημένοι καθώς το 45% των πολιτών και στις δύο αυτές χώρες έχουν αρνητική άποψη για το θέμα. Στην Πολωνία το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 35% και στις ΗΠΑ σε 38%.

Η Ιταλία είναι η χώρα με τον μικρότερο αριθμό πολιτών που θεωρούν ότι η κατάσταση με τους μετανάστες έχιε βελτιωθεί στη χώρα καθώς μόλις το 2% απάντησε θετικά. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Πολωνία είναι 6% και 7% σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία, ενώ στη Γερμανία 16%.

Σε όλες τις χώρες με εξαίρεση την Πολωνία και τη Γερμανία, ενήλικες ηλικίας 18 με 35 εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι σχετικά με την μεταναστευτική κρίση σε σχέση με εκείνους άνω των 35. Στην Πολωνία συμβαίνει το αντίθετο καθώς περισσότεροι είναι οι νέοι που εκφράζουν απαισιοδοξία σε σχέση με τους μεσήλικες.

Περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διάστημα 22-26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, περισσότεροι από 382.000 άνθρωποι έφθασαν στην Ευρώπη το 2016 και περίπου 4.900 έχασαν τη ζωή τους ή θεωρούνται αγνοούμενοι στη Μεσόγειο. Το 2015, ο Οργανισμός κατέγραψε ένα εκατομμύριο αφίξεις στην Ευρώπη.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσων Sputnik ξεκίνησε το πρότζεκτ Sputnik.Polls τον Ιανουάριο 2015 με τη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων στη δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε συνεργασία τις μεγάλες εταιρείες ερευνών Populus, Ifop και Forsa. Το πρότζεκτ αυτό περιλαμβάνει τακτικές δημοσκοπήσεις με σοβαρά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας είτε κοινωνικά είτε πολτικά.



ΑΠΕ-ΜΠΕ 


ΠΡΕΖΑ TV
22-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: