Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2016

«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»: ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΕΝΑΝΤΙ ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ...

Απλήρωτοι κάνουν Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων». Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής, στους εργαζόμενους έχει καταβληθεί μόνο έναντι από το μισθό του Οκτώβρη, ενώ δεν τους έχουν καταβληθεί οι μισθοί Νοέμβρη και Δεκέμβρη.
Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο προσθέτει, μεταξύ άλλων:

«Η ειρωνεία είναι πως πριν από τρεις μέρες η κυβέρνηση πέρασε με τροπολογία - σκάνδαλο, την πώληση του οικοπέδου των εγκαταστάσεων "Γόμωσης πυρομαχικών" στην Ελευσίνα, στον "Λάτση στα ΕΛΠΕ". Και μάλιστα με πλήρη απαλλαγή του οικοπέδου όλων των βαρών, επικαλούμενη τη δικαιολογία πως η πώληση γίνεται για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση προχωράει χωρίς κανένα δισταγμό τη συρρίκνωση των ΕΑΣ, την παραπέρα απαξίωση, με οδηγό της τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία. Εχοντας παραλάβει τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις τρέχει προς τον τερματισμό, προς την πλήρη εξαφάνιση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων».
Καταγγέλλει «την κυβέρνηση και την διοίκηση που μαζί με τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ακολουθούν πιστά το σχέδιο που συνθλίβει τους εργαζόμενους και μεγαλώνει την εξάρτηση της χώρας από ξένα συμφέροντα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωράει σε λουκέτο στις θυγατρικές των ΕΑΣ, σε εκκαθάριση στην ΕΛΒΟ. Πουλάει τα εργοστάσια ως ακίνητα».
Και καταλήγει, καλώντας «όλους τους μεταλλεργάτες να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην πλήρη καταστροφή και στο κλείσιμο των κρατικών πολεμικών βιομηχανιών».  http://www.rizospastis.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
28-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: