Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2016

ΔΟΛ: ΠΩΣ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τελικά οι τράπεζες δέσμευσαν τον λογαριασμό Ψυχάρη και δεν μπόρεσε να δώσει οφειλόμενα στους εργαζομένους; Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Αυγής», την περασμένη Παρασκευή το πρωί ζητήθηκε από την πλευρά Ψυχάρη το «πράσινο φως» των τραπεζών (Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς), ώστε να αποδεσμευτεί ένα ποσό της τάξης των 450.000 ευρώ, το οποίο «πέρασε» σε λογαριασμό είσπραξης από την εταιρεία Άργος.

Τα αρμόδια στελέχη των τριών τραπεζών που έχουν χορηγήσει στον ΔΟΛ το κοινοπρακτικό δάνειο συζήτησαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς επρόκειτο για χρήματα που θα κατευθύνονταν προς τους εργαζομένους. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, Πειραιώς και Alpha ήταν θετικές, ενώ η Εθνική φάνηκε ανένδοτη «πατώντας» στο ότι ο ΔΟΛ δεν είχε αποπληρώσει τους αναλογούντες φόρους που προέκυψαν για το ομολογιακό δάνειο.


Άλλες πηγές ανέφεραν ως υπεύθυνη την πλευρά της Alpha, καθώς ηγείται του σχήματος των τριών τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση, η Alpha Bank ενημέρωσε, ως agent του κοινοπρακτικού δανείου, την πλευρά Ψυχάρη ότι δεν είναι δυνατή η αποδέσμευση του συνολικού ποσού των 450.000 ευρώ, παρά μόνο ενός ποσού που άγγιζε τα 180.000 ευρώ, εφόσον αφαιρούνταν το ποσό για την αποπληρωμή των προαναφερθέντων φόρων.

Πάντως, αρμόδιες πηγές σημείωναν στην «Α» ότι ο ΔΟΛ δεν κινήθηκε ακόμη και για την αποδέσμευση αυτού του ποσού.

ΑΥΓΗ - Γιάννης Αγουρίδης 
ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: