Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2016

FACEBOOK: ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Πάνω σε ένα νέο σύστημα αυτόματης αφαίρεσης προσβλητικού υλικού από την πλατφόρμα του, εργάζεται το Facebook, εντείνοντας τις προσπάθειές του για χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που θα ελέγχουν όλες τις αναρτήσεις, σημείωσε σήμερα ο Χουακίν Καντέλα, διευθυντής του τμήματος εφαρμοσμένης μηχανικής της εταιρίας.


Το τελευταίο διάστημα, το Facebook έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις για ορισμένες ενέργειές του, μετά την αφαίρεση μιας ιστορικής πολεμικής φωτογραφίας, επειδή αυτή περιείχε «γυμνό» (το γυμνό κορίτσι του Βιετνάμ) ενώ αρνητικές είναι οι κριτικές και για την εξάπλωση πλαστών ειδήσεων στη σελίδα του. 

Μέχρι πρόσφατα, η εταιρεία βασιζόταν στις αναφορές χρηστών σχετικά με την ανάρτηση ανάρμοστου περιεχομένου και που στη συνέχεια εξετάζονταν από υπαλλήλους της εταιρίας.

Όπως δήλωσε ο Καντέλα, η ιστοσελίδα έχει αρχίσει και χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό προσβλητικού περιεχομένου.«Πρόκειται για έναν αλγόριθμο, ο οποίος εντοπίζει το γυμνό, τη βία ή οτιδήποτε άλλο δεν συμβαδίζει με την πολιτική μας», δήλωσε ο ίδιος.

Ωστόσο, η χρήση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης για αυτό τον σκοπό βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

 http://www.skai.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
2-12-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: