Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «360 CONNECT»: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΚΟΙΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «VODAFONE»

Την απόφασή τους να στηρίξουν τη δημιουργία ενός επιχειρησιακού σωματείου για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο «Vodafone», ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας με την οποία δουλεύουν, επιβεβαίωσαν προχτές, με ομόφωνη απόφαση μέσα από Γενική Συνέλευση, οι εργαζόμενοι στην «360 Connect» (θυγατρική της «Vodafone»).
Παράλληλα, συζήτησαν για τα προβλήματα της εντατικοποίησης και των απλήρωτων υπερωριών που καθημερινά αντιμετωπίζουν, προβλήματα που υπογραμμίζουν την ανάγκη να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας.

Στο μεταξύ, το Σωματείο Εργαζομένων στην «360 Connect» έχει απευθύνει κάλεσμα στο ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων (ΠΑΣΕ) «Vodafone» και όλους τους εργαζόμενους του ομίλου, τονίζοντας την ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση των εργαζομένων μπροστά στην επίθεση της εργοδοσίας.
Το κάλεσμα αυτό χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» «Vodafone» (που δρα στο ΠΑΣΕ). Στην κατεύθυνση αυτή, καλεί στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΕ, την Τρίτη 31/1, στις 6 μ.μ., στο Χαλάνδρι.
Οπως εξηγεί, στη συνάντηση ανάμεσα στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο σωματείων, «οι εκπρόσωποι του ΔΣ του Σωματείου "360 Connect" πρότειναν την απορρόφηση των μελών τους στο μητρώο μελών του ΠΑΣΕ, ώστε από κοινού να προχωρήσουμε και εφόσον το ΠΑΣΕ έτσι κι αλλιώς είναι να προχωρήσει σε εκλογές το επόμενο διάστημα, να εκλεχθεί μια νέα διοίκηση, που να εκφράζει όλους τους εργαζόμενους του ομίλου (...)».
Τονίζει ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που βλέπουν ότι η πολυδιάσπαση των σωματείων δεν βοηθάει, πρέπει να επιβάλουν με τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες την κοινή οργάνωση, ώστε «να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στην εργοδοσία».   
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
28-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: