Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2017

ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ «ΜΙΜΙΚΟΣ»

Την προσπάθεια της εργοδοσίας στην πτηνοτροφική επιχείρηση «ΜΙΜΙΚΟΣ», που ανήκει στον όμιλο «Φιλίππου», να επιβάλει μειώσεις μισθών, καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας. Καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν για να βάλουν φρένο «στις τωρινές και μελλοντικές ορέξεις της εργοδοσίας» και να διεκδικήσουν, μαζί με την Ομοσπονδία του κλάδου, Συλλογική Σύμβαση για τους εργαζόμενους στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο υπενθυμίζει πως η εργοδοσία είχε επιβάλει μειώσεις και στο παρελθόν στους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Εύβοιας. Σήμερα συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματά τους. «Συνεχίζονται τα 4ήμερα σε ένα τμήμα του σφαγείου, σε άλλο τμήμα έχει υπερωρίες, ενώ γίνονται προσλήψεις με τους μισθούς πείνας των 586 ευρώ», αναφέρει το Συνδικάτο. Επισημαίνει δε ότι «απλήρωτοι για πολλούς μήνες είναι και οι εργολάβοι που κάνουν την εκτροφή των πουλιών, όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτούς».
«Αυτό το χαβά η εργοδοσία δεν θα τον κόψει αν δεν της τον κόψουμε εμείς», υπογραμμίζει, και συνεχίζει: «Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η κατάσταση είναι να τη σταματήσουμε εμείς με την ίδια μας τη δράση. Μόνο αυτό παίρνει υπόψη η εργοδοσία και αυτός είναι και ο λόγος που δεν επιτέθηκε την ίδια στιγμή στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων αλλά πήγε σε άλλο χρόνο στο σφαγείο, στο μύλο, στα εκκολαπτήρια κ.τ.λ.». http://www.rizospastis.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: