Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΜΑΓΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ; #ΜΟΡΙΑ

Τρίτος νεκρός βρέθηκε χτες το πρωί στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Οπως έγινε γνωστό και επιβεβαιώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, ο άνδρας ήταν από το Πακιστάν, ηλικίας περίπου 20 χρόνων, ενώ άλλος ένας διακομίστηκε στο νοσοκομείο.Το περασμένο Σάββατο, 28 Γενάρη, βρέθηκε νεκρός έξω από τη σκηνή του 46χρονος Σύρος, ενώ την περασμένη Τρίτη, 24 Γενάρη, πέθανε άλλος ένας άντρας, 22 χρόνων, από την Αίγυπτο.
Και στις δύο περιπτώσεις, η αρχική ιατροδικαστική εξέταση δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια των θανάτων των δύο ανδρών και ζητήθηκε περαιτέρω ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για να διερευνηθεί η πιθανότητα ο θάνατος να επήλθε από αναθυμιάσεις ή εισπνοή άλλων αερίων. Παρόλα αυτά, μολονότι τα ακριβή αίτια των θανάτων παραμένουν μέχρι στιγμής, επίσημα, άγνωστα, εικάζεται ότι οφείλονται σε αναθυμιάσεις από θερμάστρα ή κάποιο άλλο αυτοσχέδιο μέσο θέρμανσης, εξαιτίας των άσχημων συνθηκών διαβίωσης. Αναδεικνύεται, έτσι, ότι η διαβίωση ανθρώπων σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες είναι μείζον ζήτημα, το οποίο είναι πάνω από οποιαδήποτε ανάγκη για απαρέγκλιτη τήρηση της Συμφωνίας ΕΕ και Τουρκίας, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Το Σάββατο, μετά και το δεύτερο θάνατο στον καταυλισμό, μετανάστες και πρόσφυγες έκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας το δρόμο μπροστά από αυτόν, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκαν σε πλαϊνούς δρόμους από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Εξάλλου, ένα μωρό δύο χρόνων πέθανε στον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης, οι γονείς του δίχρονου ζήτησαν βοήθεια από τον γιατρό του καταυλισμού και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, καθώς η κατάσταση κρίθηκε σοβαρή και το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας.
Το παιδάκι διαγνώστηκε με κυστική ίνωση και οι γιατροί ζήτησαν την άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Ωστόσο, η μητέρα, για άγνωστο λόγο, το πήρε και εξαφανίστηκε. Το παιδάκι μετέφερε νεκρό η γιαγιά του την Παρασκευή, στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Σε δηλώσεις του, ο πατέρας της μικρής είπε πως γύρω στα μεσάνυχτα το μωρό άλλαξε χρώμα και τότε κατάλαβε πως θα πεθάνει. Πρόσθεσε ότι εκείνη την ώρα δεν υπάρχει γιατρός στον καταυλισμό και ότι το ασθενοφόρο κάνει δύο ώρες να έρθει στη Ριτσώνα. Υποστήριξε δε πως όταν είχε στο νοσοκομείο την κόρη του, δεν κατάλαβε αν το ασθενοφόρο θα τους μετέφερε στο κέντρο μεταναστών ή στην Αθήνα. http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: