Δευτέρα, Ιανουαρίου 02, 2017

'ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ' ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Την άποψη πως θα πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικοί τρόποι για την ανάρτηση της λίστας χειρουργείου στα νοσοκομεία και τον πίνακα των διενεργηθέντων επειγόντων χειρουργείων στους ιστοτόπους που προωθεί το υπουργείο Υγείας, εξέφρασε η πλειοψηφία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.Συγκεκριμένα, σε γνωμοδότηση της Αρχής (8/2016) συστήνεται στο υπουργείο Υγείας να εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους, αλλά και να εξετάσει το ενδεχόμενο να προβεί σε βελτιώσεις διατυπώσεων του σχεδίου της επίμαχης υπουργικής απόφασης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στη λίστα του χειρουργείου θα απεικονίζεται η σειρά προτεραιότητας που ισχύει για την εκτέλεση των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων και θα καταχωρούνται μεταξύ άλλων τα 4 τελευταία ψηφία του ΑΜΚΑ του ασθενούς,   ο αριθμός μητρώου του ασθενούς, το είδος του χειρουργείου, η ημερομηνία της χειρουργικής επέμβασης.
Προσωπικά δεδομένα ο ΑΜΚΑ
Η πλειοψηφία των μελών της Αρχής κρίνουν πως τα τελευταία 4 ψηφία του ΑΜΚΑ συνιστούν προσωπικά δεδομένα, καθώς έστω και έμμεσα "είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η ταυτότητα των συγκεκριμένων ασθενών από τρίτους που αποκτούν πρόσβαση στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου".
Στη γνωμοδότηση καταγράφεται και η μειοψηφία μελών, κατά την οποία "η δημοσίευση της λίστας χειρουργείου στο διαδίκτυο αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 Συντάγματος)". http://news247.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
2-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: