Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ

Ο νέος ασκών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ντέινα Μποέντε διαβεβαίωσε αμέσως μετά τον διορισμό του ότι θα εξασφαλίσει την εφαρμογή του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ περί μετανάστευσης.
Ο Μποέντε διορίσθηκε για να αντικαταστήσει την Σάλι Γέιτς, υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ομπάμα, που παύθηκε απ[ό τον Τραμπ διότι αρνήθηκε να εφαρμόσει το διάταγμα που έχει προκαλέσει κατακραυγή στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο. "Είναι τιμή μου να υπηρετήσω τον πρόεδρο Τραμπ σε αυτή τη θέση μέχρι να οριστεί ο υπουργός από τη Γερουσία" ανέφερε ο ίδιος.


Δίνω εντολή στους άνδρες και τις γυναίκες του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως έχουμε ορκισθεί να κάνουμε

Ο Μποέντε έσπευσε να ακυρώσει τις οδηγίες της Σάλι Γέιτς. «Δίνω εντολή στους άνδρες και τις γυναίκες του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως έχουμε ορκισθεί να κάνουμε, και να υπερασπισθούν τα διατάγματα του προέδρου μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Ποιος είναι ο Μποέντε
Ο Ντέινα Μποέντε χαίρει της εκτίμησης όλου του δικαστικού και του πολιτικού κόσμου, για το έργο του ως δημόσιου κατήγορου, ο οποίος φαίνεται να συνέβαλε σημαντικά σε διαλεύκανση υποθέσεων διαφθοράς, συμμοριών πόλης και στο κυνήγι διακινητών ναρκωτικών.
Ο νέος υπηρεσιακός υπουργός, 62 ετών, έχει εργαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το 1984, τόσο υπό ρεπουμπλικανικές, όσο και υπό δημοκρατικές διοικήσεις. Είχε οριστεί από τον Μπαράκ Ομπάμα νομικός εκπρόσωπος του κράτους στην ανατολική περιοχή της Βιρτζίνια. Συνεργάτες και συνάδελφοί του κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα εργατικό άνδρα, αφοσιωμένο στο επάγγελμά του, τον οποίο μπορεί κανείς να εμπιστευτεί πως θα φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του.
Αυτή του η αφοσίωση φαίνεται πως κέρδισε και τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ήταν βέβαιος πως η υπακοή του θα τον έκανε να εφαρμόσει το πολυσυζητημένο διάταγμα για τους πρόσφυγες. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο Μποέντε υπερασπίστηκε τις κινήσεις του νέου προέδρου πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Την περασμένη εβδομάδα, από τη θέση του νομικού εκπροσώπου των ΗΠΑ τόνισε πως θα υπερασπιζόταν το διάταγμα Τραμπ έναντι της αγωγής που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Βιρτζίνια.
Τη Δευτέρα το βράδυ ο Τραμπ έπαυσε την Σάλι Γέιτς και στη συνέχεια αντικατέστησε τον μεταβατικό επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων Ντάνιελ Ραγκσντέιλ, που προερχόταν επίσης από την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
 Λευτέρης Σαββίδης 
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: