Δευτέρα, Ιανουαρίου 30, 2017

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΞΑΝΑ Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Ξανά στο εδώλιο δεν αποκλείεται να καθίσει ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων για το οποίο έχει αθωωθεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, απόφαση που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευσταθίου Σπυροπούλου, άσκησε αναίρεση υπέρ του νόμου σε βάρος της επίμαχης απόφασης που είχε εκδοθεί το 2013, ύστερα από μήνυση του Άδωνη Γεωργιάδη.

Στο σκεπτικό της αναίρεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται πως η απαλλακτική ετυμηγορία φέρει ελλειπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σε βαθμό πλημμελήματος. Υπενθυμίζεται ότι στην πρωτόδικη απόφαση, το δικαστήριο δεν απέρριψε τους ισχυρισμούς Σώρρα πως είναι διαχειριστής χρηματικού ποσού, περίπου 600 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Πλέον η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου θα αποφανθεί αν θα κάνει δεκτή την αναίρεση και κατ' επέκταση αν θα διεξαχθεί εκ νέου δίκη με κατηγορούμενους τους Αρτέμη Σώρρα και Εμμανουήλ Λαμπράκη. http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: