Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση μεθαύριο, Σάββατο, στις 5.30 το απόγευμα καλεί το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), στα γραφεία του Σωματείου (Χαλκοκονδύλη 37, Ομόνοια). Βασικό θέμα είναι οι αλλαγές που δρομολογούν κυβέρνηση και εργοδότες στο πλαίσιο λειτουργίας και τον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.
Παράλληλα, το ΣΕΜΙΣΕΑ προκηρύσσει πεντάωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 20 Γενάρη από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και την ίδια μέρα καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 12 το μεσημέρι. Το ΣΕΜΙΣΕΑ με ανακοίνωσή του απευθύνεται στους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή, στους αυτοαπασχολούμενους και τους γονείς. Τους καλεί να μην αφήσουν «να χρησιμοποιηθεί η αγανάκτησή σας και η αγωνία σας ως μέσο πίεσης για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του χώρου! Αυτοί έχουν συμφέρον από τη νέα σύμβαση κι ας κάνουν "κόνξες"!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, την ευθυγράμμισή της με τη γραμμή εργοδοτών και ΕΕ για τη μείωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του χώρου της Ειδικής Αγωγής. Με τις αλλαγές που δρομολογεί στον τρόπο αποπληρωμής των ιδιωτικών δομών Ειδικής Αγωγής, επιχειρεί, για άλλη μια φορά, να φορτώσει το κόστος της Ειδικής Αγωγής στις οικογένειες των παιδιών, αλλά και στους εργαζόμενους, οι οποίοι πληρώνουν τη μείωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και την εφαρμογή του "κόφτη" και στον κλάδο μας.
Ταυτόχρονα, ευνοούν την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων στον κλάδο! Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, η συγκέντρωση του χώρου σε όλο και λιγότερα χέρια επιταχύνεται και εις βάρος των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών του χώρου!».
Κυβέρνηση και εργοδότες στην ίδια πλευρά
Οπως καταγγέλλει το ΣΕΜΙΣΕΑ, «ήδη οι εργοδότες δείχνουν τις διαθέσεις τους! Είτε είναι απειλητικοί είτε χύνουν "δάκρυα ευαισθησίας", σε όλες σχεδόν τις συναντήσεις με τους εργαζόμενους στα κέντρα τους καταλήγουν στο ίδιο σημείο: Απολύσεις, αλλαγές συμβάσεων προς το χειρότερο, κάλεσμα σε απληρωσιά, μειώσεις μισθών, επιβάρυνση γονιών, ακόμα και υποχρεωτική ...εθελοντική εργασία!».
«Κυβέρνηση κι εργοδότες είναι απέναντί μας», καταγγέλλει το Σωματείο και καλεί σε αγώνα με το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων:
Καμία μείωση μισθού, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης σε βάρος των εργαζομένων
Καμία επιβάρυνση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους. Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης, θεραπείας, αποκατάστασης των παιδιών τους
Να καταβληθούν εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους απλήρωτους εργαζόμενους της Ειδικής Αγωγής
Πληρωμή των εργαζομένων με βάση τις ώρες παραμονής στα κέντρα και τη συμμετοχή σε ομάδες, συμβούλια κι εποπτείες.
Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες.
Αμεση αποπληρωμή των οφειλών του προς τις οικογένειες και αποζημίωση των αυτοαπασχολούμενων από αυτόν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν
Αμεση δημιουργία κρατικών δομών Ειδικής Αγωγής με μαζικές προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Κάλυψη των αναγκών των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή - Αποκατάσταση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο.
Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα.
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με βάση τις προτάσεις του σωματείου μας.
Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων! Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία!  http://www.rizospastis.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: