Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2017

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Οι πολικές θερμοκρασίες και οι συνθήκες ολικού παγετού θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μην ανοίξουν τα σχολεία σε πολλούς Δήμους της χώρας, τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, αλλά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.
Μακεδονία - Θράκη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία σε αρκετούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, του παγετού, αλλά και της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στις σχολικές μονάδες λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.


Κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον Δήμο Λαγκαδά. Επίσης, για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα.

Στον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Θεσσαλονίκη

Κλειστά τη Δευτέρα και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν ενημέρωσης των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία στις 8 το πρωί.

Στο Δήμο Εορδαίας τη Δευτέρα όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου τα σχολεία και στο Άργος Ορεστικό.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Ωστόσο, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Για τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Στον Δήμο Φλώρινας τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν στις 9 και 10 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί.

Στο Δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Στη Χαλκιδική, στον Δήμο Αριστοτέλη δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι σχολικές μονάδες του Δήμου σε δομές της πρωτοβάθμιας (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία), όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια και λύκεια) καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

Κλειστά τα σχολεία το διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη, και στο Δήμο Πολυγύρου. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.

Όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα και στον Δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Κλειστές τη Δευτέρα οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον νομό Έβρου.
Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως από την Τρίτη, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος.

Κεντρική Ελλάδα

Στο Δήμο της Λάρισας, κλειστά θα παραμένουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί της πόλης.
Αντίστοιχα, σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του νομού δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία σε Ελασσόνα, Κιλελέρ, Αγιά, Φάρσαλα (για Δευτέρα και Τρίτη) και στο Δήμο Τεμπών.

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Δήμων  Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας.

Από τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικάλων.

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου.  Ειδικά στη δημοτική ενότητα Κόζιακα δεν θα λειτουργήσει κανένα σχολείο, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών.

Κλειστά τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα.

Κλειστά θα είναι αύριο, Δευτέρα, όλα τα σχολεία του δήμου Καρδίτσας. 

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Νησιά Αιγαίου - Κρητη
Κλειστά όλα τα σχολεία τη Δευτέρα σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο.

Κλειστά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί τη Δευτέρα και στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, όπως και στα Χανιά.
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: