Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017

ΜΑΞΙΜΟΥ: Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ 'ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΕΡΗΣΗΣ'

Δριμεία κριτική ασκούν κυβερνητικές πηγές στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του «εξουσιαστικό σύνδρομο στέρησης», με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, αλλά και στον διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριο Λαζαρίδη, ότι «ως αλλοιωμένος αντίλαλός του, συνεχίζει τα ασύστολα ψεύδη».


Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, αφενός με αποδέκτη τον πρόεδρο της ΝΔ, «να μην ετοιμάζεται για εκλογές πριν από το φθινόπωρο του 2019» και, αφετέρου, με αποδέκτη τα «ολιγαρχικά συμφέροντα πέριξ αυτού», «να μην ελπίζουν σε επανάκαμψη της γαλαζοπράσινης διαπλοκής της τελευταίας 30ετίας».
Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης ως αλλοιωμένος αντίλαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει τα ασύστολα ψεύδη» και ότι «έχοντας επίγνωση του αβάσιμου των ισχυρισμών του, επαναλαμβάνει τα όσα είπε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, συνεχίζοντας τον στρουθοκαμηλισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Σχολιάζουν δηκτικά, πως στην αρχή της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη «νομίζαμε ότι στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μιλούσε ο Αντώνης Σαμαράς», καθώς, όπως προσθέτουν, «πιστέψαμε ότι τέτοια υποστήριξη στο φαντασιόπληκτο “success story”, το οποίο απέρριψε τρεις φορές ο ελληνικός λαός, μονάχα ο ίδιος σε κατάσταση ακραίας σύγχυσης θα μπορούσε να παράσχει». «Γρήγορα ωστόσο, καταλάβαμε ότι για ακόμη μία φορά, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το καταστροφολογικό του αφήγημα, ως απότοκο της κρίσης εξουσιαστικού συνδρόμου στέρησης που βασανίζει την ηγετική ομάδα της ΝΔ και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τη στηρίζουν», τονίζουν.
Οι κυβερνητικές πηγές απαντούν στον κ. Λαζαρίδη με βάση όσα είπε και όσα δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του. Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Για να μην εκτίθεται λοιπόν ο κ. Λαζαρίδης, προσπαθώντας να περισώσει το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ, λόγω του εγκλωβισμού του στο γραφικό πλέον αίτημα για εκλογές, τον ενημερώνουμε:
Τι μας είπε ο κ. Μητσοτάκης;
1) Ότι η “Συμφωνία Αλήθειας” δεν είναι τίποτε άλλο από ένα έτοιμο πλάνο για πογκρόμ απολύσεων στο Δημόσιο και αιματηρές περικοπές στην Υγεία και την Παιδεία.
2) Ότι θεωρεί την κοινωνική πλειοψηφία αδαή, επειδή σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις απέρριψε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και τις πολιτικές -ολετήρα στο κοινωνικό κράτος, που πρεσβεύει το ΔΝΤ και ο ίδιος.
3) Ότι είναι η φωνή των πλέον ακραίων κύκλων των δανειστών. Συνεχίζει να κατηγορεί για καθυστερήσεις στη δεύτερη αξιολόγηση την ελληνική κυβέρνηση, ενώ γνωρίζει ότι οφείλονται αποκλειστικά στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ πρόσθετα μέτρα 4,5 δισ. ευρώ μετά τη λήξη του προγράμματος.
4) Ότι ο ίδιος και η ΝΔ προσφέρει απλόχερα λευκή επιταγή στους ακραίους εκ των δανειστών, επαναβεβαιώνοντας τα διαπιστευτήρια υποταγής και την πρόθεση τους να ψηφίσουν ακραία αντικοινωνικά μέτρα ως αντάλλαγμα την επιστροφή τους στην εξουσία.
Τι δεν μας είπε ο κ. Μητσοτάκης;
1) Για ποιο λόγο επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που τα έκαναν όλα “περίφημα” η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ της και η ανεργία - που σήμερα έχει πέσει κάτω από το 23% - βρισκόταν στο 28%.
2) Από πού αντλεί το θράσος να μιλά για φοροελαφρύνσεις και “καταστροφική διαπραγμάτευση”, ενώ η κυβέρνησή του είχε δεσμεύσει τη χώρα για πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030! Μόνο για το 2016 και το 2017 αυτό σήμαινε 13 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους για τους πολίτες!
3) Αφού του αρέσει τόσο πολύ η λέξη “αλήθεια” και κατακεραυνώνει το “ψέμα” για ποιο λόγο συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα δάνεια 2,5 εκατ. ευρώ του Κήρυκα Χανίων και τη σκανδαλώδη ρύθμιση “μπαλόνι”; Έσπευσε ή όχι να ρυθμίσει μέρος των οφειλών του 11 ολόκληρα χρόνια μετά τη σύναψη του δανείου, όταν αποκαλύφθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή και αφού βέβαια δεν είχε αποπληρώσει ως τότε ούτε ένα ευρώ! Είναι και αυτό “ψέμα”;
4) Για ποιο λόγο χρησιμοποίησε δεκαπέντε διαφορετικά λογοπαίγνια για προσφυγή στις κάλπες και δεν τολμά να αρθρώσει τη λέξη “εκλογές”. Ποιον φοβάται ότι θα ενοχλήσει;».
«Τέλος, για να μην “καεί” στο ζέσταμα», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, «συνιστούμε στον κ. Μητσοτάκη να μην ετοιμάζεται για εκλογές πριν από το φθινόπωρο του 2019 και στα ολιγαρχικά συμφέροντα πέριξ αυτού να μην ελπίζουν σε επανάκαμψη της γαλαζοπράσινης διαπλοκής της τελευταίας 30ετίας».
Λαζαρίδης: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοροϊδεύει, δεν διαπραγματεύεται – Επιτακτική ανάγκη η πολιτική αλλαγή
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, κοροϊδεύει. Και στο τέλος το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς οι πολίτες. Αυτή η Κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε τι θέλει, ούτε τι της γίνεται. Είναι ψεύτες, είναι άνθρωποι που ανήλθαν στην εξουσία κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό». Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.
«Η λύση για τη χώρα είναι η πολιτική αλλαγή» είπε ο κ. Λαζαρίδης και συνέχισε: «Έχουμε καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση, τη Συμφωνία Αλήθειας με τον ελληνικό λαό. Η πρότασή μας περιλαμβάνει έναν οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση».
Μιλώντας για την επέτειο από την άνοδο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία, επισήμανε: «Χθες, συμπληρώθηκαν 730 ημέρες εξαπάτησης, φτωχοποίησης και οπισθοδρόμησης του ελληνικού λαού. Οι κυβερνώντες δεν ντρέπονται και είναι αμετανόητοι ψεύτες. Εάν έχουν το θάρρος, εκτός από το να σηκωθούν να φύγουν, πρέπει να ζητήσουν και ένα μεγάλο συγνώμη από τον ελληνικό λαό. Αυτά τα δύο χρόνια, είχαμε βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας… Η ελπίδα έσβησε στους τυχοδιωκτισμούς του κ. Τσίπρα».
Για την πρώτη αξιολόγηση, υπογράμμισε «ότι κόστισε 9 δις φόρους, ένα αιώνιο Υπερταμείο και έναν “κόφτη” μισθών και συντάξεων ύψους 3,5 δις ευρώ γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε 14 μήνες για να την κλείσει. Η περίφημη “περήφανη” διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη κόστισε 86 δις ευρώ ενώ αφαίρεσαν από τον εθνικό μας πλούτο 25 δις ευρώ, δηλαδή 6.300 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό το χρόνο. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 παροχές 12 δις ευρώ και έφερε φόρους 9 δις ευρώ».
Για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, με άρθρο του στις 12 Νοεμβρίου στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ισχυριζόταν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις 5 Δεκεμβρίου. Επίσης, ισχυριζόταν ότι θα πάρει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και θα έχουμε μπει στην ποσοτική χαλάρωση. Όσο καθυστερεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, διαρκώς θα έχουμε πιέσεις για νέα μέτρα. Το μη κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης θα μας πάει πολύ πίσω. Φοβάμαι μην βρεθούμε πάλι με δεδομένα καλοκαιριού 2015. Ας προσέξει η Κυβέρνηση που οδηγεί τη χώρα».
Τόνισε ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας «περιλαμβάνει μείωση φόρων και ταυτόχρονα, όμως, περιλαμβάνει και μείωση δαπανών με ένα αποτελεσματικότερο Κράτος, φιλικό προς το επιχειρείν».
«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι οι επενδύσεις και οι δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές» είπε ο κ Λαζαρίδης και συνέχισε: «Η μείωση δαπανών δεν σημαίνει απολύσεις. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο έχουν ξεχειλώσει οι δαπάνες. Οι προϋπολογισμοί των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης το 9μηνο του 2016 έχουν πέσει έξω κατά 214.000.000 ευρώ. Η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου, για να βολεύουμε κολλητούς και φίλους, έχει αυξηθεί κατά 150.000.000 το πρώτο 9μηνο.
Ξεκαθάρισε ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει πει κατ’ επανάληψη, ότι το πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι το μέγεθός του. Είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών του. Εμείς θα κάνουμε και αξιολόγηση στο Δημόσιο, η οποία δεν θα συνδέεται με απολύσεις. Θα πρέπει να υπάρξει κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να έχουμε καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Βεβαίως, όσοι έχουν μπει από τα παράθυρα, με παράνομους τρόπους, με πλαστά δικαιολογητικά ή είναι επίορκοι, θα πρέπει να φοβούνται».
«Η μεγάλη ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας «είναι ότι πλέον όλοι μας έχουμε πέσει σε εθνική κατάθλιψη. Η χώρα που παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία στο Γενάρη του 2015 ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που παρέλαβε το καλοκαίρι του 2012 και βεβαίως, από αυτήν στην οποία βρίσκεται σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι 9 στους 10 πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από την πορεία της χώρας. Επτά στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευμένοι από αυτή την Κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μεγάλο κακό στο ηθικό του πολίτη». 
http://news247.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: