Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2017

MΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Στη Δικαιοσύνη στρέφονται οργανώσεις και πολιτείες κατά της εφαρμογής του διατάγματος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, βάσει του οποίου διακόπτεται η εισδοχή προσφύγων για 120 ημέρες και απαγορεύεται για 90 ημέρες η είσοδος πολιτών επτά χωρών στις ΗΠΑ.
Το Συμβούλιο Αμερικανό-Ισλαμικών Σχέσεων, η μεγαλύτερη οργάνωση που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ, υπέβαλε ομοσπονδιακή μήνυση εκπροσωπώντας 20 υποθέσεις.
Μήνυση υπέβαλε και η πολιτεία της Ουάσιγκτον, ενώ γενικοί εισαγγελείς πολιτειών που πρόσκεινται στο Δημοκρατικό Κόμμα έχουν δηλώσει ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων. «Πρόκειται για μία παραβίαση και έναν κίνδυνο για όλους τους πολίτες στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και για όλες τις θρησκείες» δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Τζέι Ίνσλι, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τη μήνυση που υπέβαλε η πολιτεία της Ουάσιγκτον υποστηρίζουν οι εταιρείες Amazon.com Inc και Expedia Inc, που έχουν την έδρα τους στην περιοχή του Σιάτλ. Η Amazon χρειάστηκε να ακυρώσει ένα επιχειρηματικό ταξίδι για υψηλόβαθμο δικηγόρο της που έχει γεννηθεί στη Λιβύη και είναι υπήκοος της Βρετανίας, ενώ 49 εργαζόμενοί της γεννήθηκαν σε χώρες για τις οποίες ισχύουν οι περιορισμοί. Παράλληλα, επτά νέοι εργαζόμενοι της εταιρείας ενδέχεται να χρειαστεί να τοποθετηθούν σε γραφεία εκτός των ΗΠΑ.
Σε ανακοίνωσή της, η Expedia δήλωσε ότι το προεδρικό διάταγμα του Τραμπ μπορεί να επηρεάσει τα προγράμματα ταξιδιού τουλάχιστον 1.000 πελατών της, και ότι η εταιρεία έχει οικονομικό κόστος για την καταβολή αποζημιώσεων, αλλά και την πληρωμή νομικών συμβουλών για το χειρισμό της κατάστασης.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters   
ΠΡΕΖΑ TV
31-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: