Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ: ΙΧ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΠΕΖΟΥΣ - ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν όταν οδηγός ΙΧ έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε πεζούς σε κεντρικό σημείο της Μελβούρνης. Μεταξύ των νεκρών είναι ένα παιδί, ενώ ένα βρέφος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ως δράστης αναφέρεται ένας 26χρονος ελληνικής καταγωγής, ο Δημήτρης Γκαργκασούλας.H Αστυνομία απομακρύνει το ενδεχόμενο τρομοκρατίας. Θεωρεί πως το περιστατικό σχετίζεται με μαχαίρωμα σε οικογενειακό καβγά σε άλλο σημείο της πόλης, ο οποίος είχε προηγηθεί κάποιες ώρες νωρίτερα.


Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί. Τον πυροβόλησαν οι αστυνομικοί και νοσηλεύεται για τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του. 

To περιστατικό συνέβη περίπου στις 14:00 της Παρασκευής (τοπική ώρα) στην πολυσύχναστη εμπορική Μπούρκ Στριτ. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του αυτοκινήτου οδηγούσε «απρόσεκτα και σαν να μην τον ένοιαζε» στο σημείο πριν την Μπουρκ Στριτ, στην οδό Σουάνστον. 

Παριστάμενοι προσπάθησαν να τον πλησιάσουν, πιθανότατα για να τον σταματήσουν. Τότε, ο οδηγός έριξε σκόπιμα το αυτοκίνητο πάνω στους πεζούς στην Μπουρκ Στριτ, προκαλώντας πανδαιμόνιο.  
Τα περιπολικά που εμφανίστηκαν χρειάστηκε να πέσουν πάνω στο όχημα και οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας τον οδηγό ο οποίος συνελήφθη επί τόπου. Τα τραύματά του δεν απειλούν τη ζωή του, ανέφερε η Αστυνομία. 

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και παιδιά: Ένα βρέφος τριών μηνών (που υποβλήθηκε σε εγχείριση), ένα παιδί δύο ετών (μεταφέρθηκε στην εντατική), και άλλα δύο παιδιά 9 και 12 ετών.

Γνωστός στην Αστυνομία ο δράστης για ναρκωτικά και βίαιοπραγία

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από τον αστυνομικό επίτροπο Γκάχαμ Άστον, ο συλληφθείς και θεωρούμενος δράστης είναι ένας 26χρονος που δεν θεωρείται ότι έχει σχέση με τρομοκρατικά δίκτυα, αλλά είναι γνωστός στις Αρχές για ναρκωτικά και βιαοπραγία. 

«Έχει πέσει στην αντίληψη της Αστυνομίας αρκετές φορές στο παρελθόν» ανέφερε ο επίτροπος στις πρώτες του ανακοινώσεις. 

Στο ιστορικό του υπάρχουν προβλήματα ψυχικής υγείας και χρήσης ναρκωτικών, ανέφερε. Επιπλέον, τις τελευταίες ημέρες είχε εμπλακεί σε περιστατικά βιαιοπραγίας που σχετίζονταν με τον οικογενειακό του χώρο και του είχαν απαγγελθεί σχετικά κατηγορίες το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Την προηγούμενη νύχτα πιστεύεται ότι ενεπλάκη σε οικογενειακό καβγά στο Ουίνσδορ, προάστιο της Μελβούρνης, στο οποίο και είχε μαχαιρωθεί ο αδερφός του. Ο αδερφός είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο, ενώ η μητέρα τους επίσης είχε χτυπηθεί.

Πριν την θανάσιμη «εφόδο» στην Μπουρκ Στριτ, στο αυτοκίνητο βρισκόταν επίσης μία γυναίκα, υπό αιδευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. Η γυναίκα ανακρίνεται. IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: