Πέμπτη, Ιανουαρίου 26, 2017

ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣ ΜΕΞΙΚΟ: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ Η ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Να ακυρώσει την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, στην περίπτωση που έχει αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει για το τείχος, κάλεσε τον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο ο ομόλογός του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι «αυτό θα ήταν το καλύτερο».
«Οι ΗΠΑ έχουν εμπορικό έλλειμμα 60 δισ. δολαρίων στις συναλλαγές τους με το Μεξικό. Η σχέση είναι ετεροβαρής από την αρχή της εφαρμογής της NAFTA, με τεράστιους αριθμούς θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων να χάνονται (σ.σ. για τις ΗΠΑ). Εάν το Μεξικό δεν έχει τη διάθεση να πληρώσει για το τείχος, τότε θα ήταν καλύτερο να ακυρωθεί η επικείμενη συνάντηση», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter.

Ο επικεφαλής του μεξικανικού κράτους, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αμερικανού προέδρου να αρχίσουν εργασίες για κατασκευή τείχους στα σύνορα των δύο χωρών, ξεκαθάρισε ότι το Μεξικό δεν πρόκειται να καταβάλει κανένα μέρος του κόστους, καθώς είναι αντίθετο με το έργο.
Ο κ. Τραμπ είχε υποσχεθεί τη δημιουργία τείχους από την εποχή που ήταν υποψήφιος για την προεδρία της χώρας του, στο πλαίσιο της προσπάθειας για καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης Λατινοαμερικανών στις ΗΠΑ και της εγκληματικότητας.
Είχε επίσης δηλώσει ότι το κόστος για την κατασκευή του τείχους θα πληρωνόταν, άμεσα ή έμμεσα, από το Μεξικό.
naftemporiki.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: