Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2017

ΠΑΡΙΣΙ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Για βίαιη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες που κοιμούνται στους δρόμους του Παρισιού καταγγέλλει την αστυνομία το γαλλικό παράρτημα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), κατηγορώντας τους αστυνομικούς πως έφτασαν στο σημείο να κατάσχουν τις κουβέρτες των μεταναστών, ενώ η θερμοκρασία έχειπέσει κάτω από τους 0 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση, η αστυνομία «παρενοχλεί τους μετανάστες κατάσχοντας τις κουβέρτες τους, ενίοτε και με τη χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσει». Στη διάρκεια μιας εβδομάδας οκτώ πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στα ιατρεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε κατάσταση υποθερμίας.

Καταγγέλλοντας «απαράδεκτες πρακτικές» που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων», οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εγκαλούν την αστυνομία για μια μάταιη προσπάθεια να αποκρύψει τους πρόσφυγες από την κοινή θέα.

«Αυτή η άρνηση της πραγματικότητας πρέπει να σταματήσει» αναφέρει η οργάνωση.


Μετά την εκκένωση της «Ζούγκλας του Καλαί» πολλοί πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Παρίσι, όπου σχημάτισαν αυτοσχέδιους καταυλισμούς σε κεντρικά σημεία της πόλης. Η γαλλική αστυνομία προχωρά στη διάλυση των καταυλισμών αυτών, προσπαθώντας να αποκαταστήσει την εικόνα της γαλλικής πρωτεύουσας.
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
8-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: