Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2017

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Αναβολή πήρε η ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου για την έκδοση ή μη των οκτώ Τούρκων  στρατιωτικών σε σχέση με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, λόγω της συνεχιζόμενης διάσκεψης των μελών του δικαστηρίου. Πλέον, αναμένεται να εκδοθεί στις 26 Ιανουαρίου.

Μία μέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, οι «8» αυτομόλησαν και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.


Υπενθυμίζεται ότι για τους Τούρκους έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας από τρεις διαφορετικές δικαστικές συνθέσεις. Κατά συνέπεια και στον Άρειο Πάγο οι αναιρέσεις συζητήθηκαν σε τρία διαφορετικά ποινικά τμήματα, με διαφορετικές και πάλι συνθέσεις.
   
Ενώπιον του Αρείου Πάγου οι τρεις αντεισαγγελείς των τριών συνθέσεων του Ποινικού Τμήματος, η Βασιλική Θεοδώρου, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και ο Νίκος Παντελής τάχθηκαν κατά της έκδοσής τους. 

Συγκεκριμένα, οι τρεις αντεισαγγελείς είπαν ότι κινδυνεύει η ζωή των στρατιωτικών σε περίπτωση που επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επανέλθει η θανατική ποινή. in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
23-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: