Πέμπτη, Ιανουαρίου 12, 2017

#GDTRIAL: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ, ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΖΗΤΑ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ - Μ. ΦΥΣΣΑ: «ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΕΦΟΔΟΥ;»

Στην αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού συνεχίστηκε σήμερα, Πέμπτη, η δίκη με καταθέσεις μαρτύρων για τη δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα, με μόνο παρόντα τον κατηγορούμενο Κομιανό. Συγκεκριμένα, συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Θεόδωρου Τηλιακού για τη δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα. 

Χαρακτηριστικό της σημερινής δικασίμου, όπως τονίζει και η «Εφ.Συν.», είναι ότι η συνήγορος υπεράσπισης του Στάθη Μπούκουρα, Β. Πανταζή, έφτασε στο σημείο να ζητήσει την ποινική δίωξη του μάρτυρα για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, με τον ισχυρισμό ότι ήταν ψευδής η φράση που απέδωσε στον εντολέα της, στην οποία γινόταν αναφορά στα «παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια». Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια, από την πλευρά της υπεράσπισης, να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες μέσω της τακτικής της απειλής της ποινικής δίωξης σε βάρος τους. 

Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε ένταση καθώς ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θεοδωρόπουλος διευκρίνησε στην έδρα πού αναφέρεται η φράση "τα παιδιά με τις μαύρες μπλούζες"!

Θεοδωρόπουλος: Επειδή ουσιαστικά υποβλήθηκε μήνυση στον πολιτικώς ενάγοντα για ψευδορκία δηλώνω ότι στη σελ. 61 του Βουλεύματος υπάρχει η δήλωση Ευσταθίου Μπούκουρα, για να διασκεδαστούν εντυπώσεις...

Το δικαστήριο δεν συζήτησε το αίτημα της πλευράς Μπούκουρα, το οποίο, όπως είπε η πρόεδρος, θα κριθεί σε άλλο χρόνο, ωστόσο λίγο αργότερα η πλευρά του ΠΑΜΕ ζήτησε το λόγο αναφερόμενη σε συγκεκριμένο σημείο του βουλεύματος, που περιλαμβάνει δήλωση του κατηγορούμενου Στάθη Μπούκουρα. Ο εκ των συνηγόρων του ΠΑΜΕ διευκρίνισε στο δικαστήριο, πως ζήτησε τον λόγο καθώς «ουσιαστικά υπεβλήθη μήνυση για ψευδορκία στον πολιτικώς ενάγοντα». 

Η συνήγορος του Μπούκουρα απάντησε στον συνήγορο πολιτικής αγωγής: Με τον δικό μου εντολέα θα βρίσκετε τοίχο, δεν θα πάει αθώος άνθρωπος στη φυλακή επειδή έτσι γουσταρετε εσείς, δεν υπάρχει στο βούλευμα δήλωση για τάγμα εφόδου και μαύρες μπλούζες.

Η έδρα έχει αποχωρήσει ενω η Μάγδα Φύσσα παρεμβαίνει απευθυνόμενη στην συνήγορο Μπούκουρα-Αλεξόπουλου Παρεμβαίνει η Μάγδα Φύσσα ενώ η έδρα έχει αποχωρήσει. "Δεν το ξέρεις το τάγμα εφόδου; Δεν το ξέρεις; Σου εύχομαι να το γνωρίσεις. Αντε τσογλάνι, ξεφτιλισμένη, φονιάδες, έρχεται η ώρα σου, που θα μου πεις για τον εντολέα σου, όλοι ίδιοι είστε. 




Ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας νωρίτερα τον ρατσιστικό χαρακτήρα του νεοναζιστικού μορφώματος, υπενθύμισε ότι η Χρυσή Αυγή έφτιαξε «Σωματείο Ελλήνων». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στο χώρο δουλεύουν και άλλες εθνικότητες, στην ίδια σκαλωσιά πατάμε αν σπάσει η σκαλωσιά και οι δύο θα πέσουμε, ο ένας θα πέσει;». LEFT.GR
ΠΡΕΖΑ TV
12-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: