Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017

#GDTRIAL: «ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ Χ.Α» Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

«Από την κορυφή της οργάνωσης ήρθε η εντολή για την επίθεση των Χρυσαυγιτών, ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο δεν έκαναν τίποτε», κατέθεσε ο Γ. Σκλαβολιάς στην δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή για τη δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Εφετείου.
Με την κατάθεση του Γ. Σκλαβολιά συνεχίστηκε τη Δευτέρα το πρωί στο Εφετείο η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Κανένας κατηγορούμενος δεν παρευρέθει στο δικαστήριο.


Ο μάρτυρας, που νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας εξεταζόταν από την υπεράσπιση, κατέθεσε ακόμη πως «η επίθεση ήταν απόφαση της ηγεσίας της ΧΑ» ενώ οι αστυνομικοί που προσήλθαν μετά στον χώρο δεν έκαναν τίποτα.

«Ήθελαν να μας εξοντώσουν, πετούσαν κατά πάνω μας τα ξύλα σαν στιλέτα, με μανία» κατέθεσε ο κ. Σκλαβολιάς, μέλος του ΚΚΕ, που εργάζεται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος για την επίθεση που δέχτηκαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα. 

Ο ίδιος περιέγραψε «ώς και τούβλο είδα κάτω, για τέτοιο μέγεθος πετρών που πετούσαν μιλάμε. Άκουγα που έδερναν τους συντρόφους μου. Αφού έπεσαν οι πέτρες, οι τελευταίοι από αυτούς, με ρόπαλα, με καρφιά, με βίδες, άρχισαν με την ίδια μανία να χτυπάνε τα καπό των αυτοκινήτων (...) Μετά άκουσα κάποιον να λέει “το Πέραμα από εδώ” και έφυγαν».

Τότε ο μάρτυρας είδε τον συνδικαλιστή μεταλλεργάτη Σωτήρη Πουλικόγιαννη στο πεζοδρόμιο αιμόφυρτο. «Πλημμύρα το αίμα, τον είδα και πήγα να του ανασηκώσω λίγο το κεφάλι για να τον ανακουφίσω. Η μπλούζα μου γέμισε αίμα, αυτή ήταν», είπε και έδειξε στο δικαστήριο μια άσπρη μπλούζα με αίματα.

Χαρακτηριστική ήταν και μια εκτυπωμένη φωτογραφία των φονικών εργαλείων που κρατούσαν οι χρυσαυγίτες (στειλιάρια με προσαρμοσμένα μεταλλικά ελάσματα στις άκρες τους, ώστε να μπορούν να προκαλέσουν ώς και τον θάνατο), την οποία ο μάρτυρας προσκόμισε στο δικαστήριο.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο στο Εφετείο με την κατάθεση του μάρτυρα Ιορδάνη Πουντίδη.

Σημειώνεται, στη συνεδρίαση της 12ης ιανουαρίου  συνεχίστηκε η κατάθεση του μάρτυρα Θεόδωρου Τηλιακού για τη δολοφονική επίθεση των ταγμάτων εφόδου εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα. Σε μια ακόμα προσπάθεια, από την πλευρά της υπεράσπισης, να τρομοκρατήσει τους μάρτυρες η συνήγορος του Ευστάθιου Μπούκουρα υπέβαλε αίτημα προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή κατάθεση σε μάρτυρα της επίθεσης της Χρυσής Αυγής κατά μελών του ΠΑΜΕ.

Πληροφορίες από Κόκκινο, Εφημερίδα των Συντακτών, @GoldenDawnWatch

 ΠΡΕΖΑ TV
17-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: