Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2017

#GDTRIAL: «ΕΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΠΛΟΙΟ» ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Συνεχίζεται η εκδίκαση της δολοφονικής επίθεσης των χρυσαυγιτών σε μέλη του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα με την κατάθεση του μάρτυρα Μύρωνα Σημαντήρη, εργαζόμενου στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και μέλους του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του συνδικάτου από το 1986. Ο μάρτυρας καταθέτει αυτή την ώρα στο δικαστήριο απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, για την συνάντηση μεταξύ εργοδοτών που δραστηριοποιούνται στη Ζώνη και της ΧΑ.

«Η συνάντηση έγινε ανάμεσα στους εργοδότες και την ΧΑ. Η πληροφορία ήρθε από τον πρόεδρο, αλλά ούτε αυτός μας είπε από ποιον είναι η πηγή. Μας είπε ότι έχουν στοχοποιηθεί οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι του προεδρείου του συνδικάτου, που είχαν αυτές τις θέσεις. Μας είπε ο πρόεδρος ότι δόθηκε ποσό 300.000 περίπου για να μας καθαρίσουν. Μας είπε ότι κάποια μέλη από την ένωση των εργοδοτών, Μεταξάς, Πυρινής και Μεταξόπουλος συναντήθηκαν με την ηγεσία της ΧΑ, Λαγό, Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη σε κάποιο κέντρο στη Συγγρού. Αμέσως μετά τις δεύτερες εκλογές του 2012.


«Εσάς θα σας πετάξουμε στη θάλασσα, δεν θα ξαναπατήσετε σε πλοίο. Η Χ.Α. θα εγκατασταθεί στη ζώνη. Αυτά μεταφέρονταν» καταθέτει ο μάρτυρας για τις απειλές των χρυσαυγιτών.

Το περιεχόμενο της συζήτησης ήταν ότι πρέπει να καθαρίσουν τη ζώνη από το ΠΑΜΕ και τους κομμουνιστές. Αυτό το ζήτησαν οι εργοδότες και η ΧΑ πιστεύω μετά και από τις εκλογές του 2012, ήταν "μάννα εξ ουρανού". Είχε ένα μηχανισμό να "καθαρίσει" τη ζώνη, είχε τα τάγματα εφόδου. Ήταν έτοιμη για αυτή τη δουλειά, όπως αποδείχθηκε και με την ενέδρα ένα χρόνο αργότερα.»

.....................

Στην προηγούμενη συνεδρίασης της 20ής Ιανουαρίου, οι μάρτυρες αστυνομικοί Ελευθέριος Καρδάμης και Πέτρος Παναγιωτίδης παρουσίασαν αντιφάσεις στις καταθέσεις τους, αλλά ομονόησαν σε ένα πράγμα: το αντικείμενο (κοντάρι με μεταλλική απόληξη) που βρέθηκε στα γραφεία της Χρ. Αυγής στο Πέραμα το απόγευμα της 13/9/2013 “μπορούσε να αφήσει κάποιον στον τόπο”.  https://left.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
24-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: