Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΣΕ (VIDEO)

Χρειάστηκε μία ανάρτηση ενός ανθρώπου που θέλησε να βοηθήσει έναν άστεγο, για να έρθει στην επιφάνεια ένα απίστευτο περιστατικό ασυνέπειας, ελλιπούς προγραμματισμού και εν τέλει ασυνειδησίας από μεριάς Δήμου Αθηναίων.

Το βράδυ της Δευτέρας, το μοναδικό δηλαδή βράδυ που χιόνισε στο κέντρο της Αθήνας, κέντρο φιλοξενίας του Δήμου στους Αμπελόκηπους, έκλεισε στις 11 το βράδυ επειδή υπάλληλος δήλωσε ασθένεια (!) με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα για να ζεσταθούν, να εκδιωχθούν έξω στο κρύο.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό έκανε γνωστό ένας χρήστης του Facebook ο οποίος θέλοντας να βοηθήσει έναν άστεγο στο Θησείο, πήρε αρκετά τηλέφωνα στον Δήμο ώστε να μάθει πού μπορεί να πάει ο άνθρωπος για να περάσει το πιο κρύο ίσως βράδυ του χειμώνα.


Από τις υπηρεσίες του Δήμου τον διαβεβαίωσαν ότι η Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων (Πανόρμου και Βαθέος) ήταν ανοιχτή και έτοιμη να φιλοξενήσει όσους το είχαν ανάγκη.

Φτάνοντας όμως εκεί στις 22:30, εξεπλάγη δυσάρεστα καθώς ο υπάλληλος του κέντρου του ανακοίνωσε ότι το μέρος θα κλείσει στις 23:00 διότι ο υπεύθυνος της επόμενης βάρδιας πήρε τηλέφωνο και ενημέρωσε ότι αρρώστησε και έτσι δεν θα ερχόταν.

Κάτι τέτοιο είχε σαν αποτέλεσμα να εκδιωχθούν από τον χώρο όσοι βρίσκονταν μέσα και να βγουν έξω στο χιόνι.

«Η ενέργεια είναι κατακριτέα και θα τιμωρηθεί»

Το altsantiri επικοινώνησε με τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να διερευνήσει γιατί συνέβη κάτι τέτοιο. «Η ενέργεια αυτή είναι κατακριτέα και ο υπάλληλος που αυθαίρετα αποφάσισε να κλείσει το κέντρο, θα τιμωρηθεί», ήταν η απάντηση του υπεύθυνου επικοινωνίας του Δήμου.

«Ευτυχώς που ο άνθρωπος αυτός δημοσιοποίησε το θέμα και έτσι ο υπάλληλος αναγκάστηκε να ενημερώσεις τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα μία ώρα μετά, στις 23:30 το κέντρο να ξαναανοίξει», δήλωσε ο κύριος Σταματόπουλος.

Μάλιστα ο Δήμος εξέδωσε και ανακοίνωση, αναφέροντας:

«Διαδικασία αναζήτησης πειθαρχικών ευθυνών κινεί ο Δήμος Αθηναίων για δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος αυθαίρετα έκλεισε Λέσχη Φιλίας, που λειτουργούσε ως θερμαινόμενος χώρος για τους άστεγους, επικαλούμενος λήξη του ωραρίου του».

Το altsantiri προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τους υπεύθυνους του χώρου φιλοξενίας, ωστόσο ο υπεύθυνος «ξεκουραζόταν από τη βραδινή βάρδια».

Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε.

http://www.altsantiri.gr/ellada/o-dimos-athineon-eklise-kentro-filoxenias-astegon-ti-monadiki-mera-pou-chionise-video/ 

ΠΡΕΖΑ TV
10-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: