Παρασκευή, Ιανουαρίου 20, 2017

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΡΑΜΠ:ΜΕ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ "ΘΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΞΑΝΑ" - VIDEO


Με όχημα τον πατριωτισμό και τον προστατευτισμό, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το στίγμα της πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει. Τα βασικά σημεία της ομιλίας που εκφώνησε αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του .

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Σε μια φαντασμαγορική τελετή ο εκατομμυριούχος ορκίστηκε ενώπιον πλήθους και επισήμων πριν αναλάβει καθήκοντα και έδωσε το στίγμα της πολιτικής που σκοπεύει να ακολουθήσει. Η λέξη που αντηχεί στα αυτά όλων μετά την ομιλία του είναι "προστασία" και "προστατευτισμός". Στη σύντομη σχετικά ομιλία του επιβεβαίωσε του φόβους ορισμένων, αλλά και τους βασικούς λόγους που τον στήριξε τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ότι δηλαδή θα στρέψει το βλέμμα προς τα μέσα, στο εσωτερικό της Αμερικής. Ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του το τόνισε ξεκάθαρα: "Πρώτα από όλα η Αμερική". «Θα ξανακάνουμε την Αμερική ισχυρή και σπουδαία και πάλι» είπε.

 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήρε τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα και την σύζυγό του Μισέλ για την ευγενική βοήθεια που προσέφεραν κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας, σημειώνοντας πως επέδειξαν «μεγαλοπρέπεια» και τόνισε ότι θα δώσει πίσω στους πολίτες την εξουσία που μέχρι πρότινος νεμόταν μόνο η Ουάσιγκτον. Για πολύ καιρό οι πολιτικοί ευημερούσαν, επισήμανε, ωστόσο θέσεις εργασίας χάνονταν και εργοστάσια έκλειναν.
Από σήμερα, ένα νέο όραμα θα κυβερνά τη χώρα μας. Από σήμερα, η Αμερική τίθεται πρώτη

Ο Τραμπ επιτέθηκε στο πολιτικό κατεστημένο, λέγοντας πως για καιρό μια μικρή ελίτ στην Ουάσιγκτον ανθούσε, όμως οι άνθρωποι δεν μοιράζονταν τον πλούτο του. Όπως είπε όλα αυτά αλλάζουν. "Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά αν η κυβέρνηση ελέγχεται από το λαό".
"Η 20η Ιανουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα που ο λαός έγινε κύριος του έθνους του και πάλι" είπε και απευθύνθηκε στους ξεχασμένους άνδρες και γυναίκες στην Αμερική.
Σημαντική ήταν η αναφορά του και στις υποδομές του κράτους που καταρρέουν, όπως είπε. Μίλησε για σκουριασμένα εργοστάσια, ακριβό σύστημα εκπαίδευσης που αποκόπτει τους νέους από τη γνώση. Έκανε λόγο για "έγκλημα και ναρκωτικά που έκλεψαν τις ζωές και λήστεψαν τη χώρα με τις τόσες δυνατότητες".
Στροφή στο εσωτερικό
"Για δεκαετίες, δώσαμε πλούτο σε ξένες χώρες και τη βιομηχανία τους, σε βάτος της αμερικανικής βιομηχανίας. Χρηματοδοτήσαμε το στρατό άλλων χωρών, επιτρέποντας την συρρίκνωση του δικού μας. Υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων χωρών, αρνούμενοι να φυλάξουμε τα δικά μας" είπε για τις απερχόμενες διοικήσεις και τα τρισεκατομμύρια όπως τόνισε που δαπανήθηκαν στο εξωτερικό, ενώ οι εργάτες στην Αμερική έμεναν πίσω.
"Ο πλούτος της μεσαίας τάξης μας ξεριζώθηκε και διανεμήθηκε σε όλη την οικουμένη" είπε και τόνισε: "Από αυτή την ημέρα, θα είναι πρώτα από όλα η Αμερική". "Κάθε απόφαση θα γίνεται προς όφελος των εργατών και των αμερικανικών οικογενειών τους" πρόσθεσε. "Από σήμερα, ένα νέο όραμα θα κυβερνά τη χώρα μας. Από σήμερα, η Αμερική τίθεται πρώτη" είπε ο 45ος πρόεδρος. "Θα ακολουθήσουμε δύο απλούς κανόνες: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς", πρόσθεσε.
Επίθεση στην ισλαμική τρομορατία
Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική του ο Τραμπ δεσμεύτηκε επίσης ότι "θα ενισχύσει τις παλιές συμμαχίες και θα συνάψει καινούριες". Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι επί χρόνια οι ΗΠΑ "επιχορηγούσαν τους στρατούς άλλων χωρών", χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιες χώρες αναφερόταν.

Θα εξαλείψουμε από προσώπου Γης την ισλαμική τρομοκρατία

«Θα ενισχύσουμε τις παλιές μας συμμαχίες και θα συγκροτήσουμε νέες. Και θα ενώσουμε τον πολιτισμένο κόσμο εναντίον της εξτρεμιστικής ισλαμικής τρομοκρατίας, την οποία θα εξαλείψουμε από προσώπου Γης» τόνισε προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.
Με γνώμονα τον πατριωτισμό
Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του στις διάφορες φυλές που απαρτίζουν τον αμερικανικό λαό. "Είτε είμαστε μαύροι, σκούροι ή λευκοί, όλοι ματώνουμε το ίδιο κόκκινο αίμα του πατριωτισμού" είπε και πρόσθεσε: "Απολαμβάνουμε όλοι τις ίδιες ελευθερίες και χαιρετάμε την ίδια αμερικανική σημαία".

"Όταν ανοίξουμε την καρδιά μας στον πατριωτισμό, δεν υπάρχει εκεί χώρος για προκαταλήψεις" είπε σε άλλο σημείο επιμένοντας στον όρο αυτό και έκανε λόγο για μια νέα πατριωτική υπερηφάνεια που θα γεμίσει τις ψυχές των Αμερικανών και θα επουλώσει τις διαφορές.
Είτε είμαστε μαύροι, σκούροι ή λευκοί, όλοι ματώνουμε το ίδιο κόκκινο αίμα του πατριωτισμού

Κλείνοντας, ο Τραμπ τόνισε προς κάθε Αμερικανό πολίτη: "Δεν θα σας αγνοήσουν ποτέ ξανά" και φώναξε το βασικό σύνθημα της προεκλογικής του καμπάνιας: "Θα κάνουμε την Αμερική Μεγάλη Ξανά".
Λευτέρης Σαββίδης
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
20-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: