Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 100 «ΚΑΛΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ

Στους πρώτους που καλούνται περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι και συνταξιούχοι του Δημοσίου. Ανάμεσά τους και φορολογούμενος που δηλώνει "ανεπάγγελτος", και εμφανίζει καταθέσεις 7 εκατ. ευρώ. Συνταξιούχος που δήλωσε στην εφορία συνολικά 477 χιλιάδες ευρώ είχε καταθέσεις 1,9 εκ. ευρώ.

Ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες δεκάδες καταθέτες της UBS, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Μπόργιανς», προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Για την υπόθεση έχουν ήδη σταλεί οι πρώτες 100 κλήσεις σε ελεγχόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τα κακουργήματα του ξεπλύματος και της φοροδιαφυγής, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει προχωρήσει και η δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων για 24 από αυτούς.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα όσων έχουν ανακαλύψει οι οικονομικοί εισαγγελείς, αποτελεί η περίπτωση ενός ατόμου που σήμερα δηλώνει ανεπάγγελτος και την περίοδο 2000-2012 διατηρούσε καταθέσεις ύψους 7.000.000 εκατομμυρίων ευρώ! Σε άλλη περίπτωση, για την ίδια ελεγχόμενη περίοδο έμπορος ετοίμων ενδυμάτων δήλωνε εισοδήματα ύψους 838.000 ευρώ και είχε στην UBS 5.300.000 ευρώ.

Πραγματικός... κροίσος προέκυψε κι ένας συνταξιούχος ο οποίος μέσα σε δώδεκα χρόνια είχε δηλώσει συνολικά 477.000 ευρώ από τα οποία "κατάφερε" να κάνει κομπόδεμα στην Ελβετική τράπεζα που έφτανε το 1,9 εκατομμύρια ευρώ!

Επίσης:

* Συνταξιούχος με 1.150.000 δηλωθέντα εισοδήματα είχε καταθέσεις 5,2 εκατομμυρίων

* Γιατρός που δήλωνε 1,5 εκατομμύριο είχε καταθέσεις 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

* Δικηγόρος με δηλωθέντα εισοδήματα 800.000 είχε στην UBS 3,5 εκατομμύρια

Οι ελεγχόμενοι, που ξεπερνούν τις 10.000 έχουν λάβει ειδοποιήσεις να περάσουν από το ταμείο για να αποφύγουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους. Το όφελος του Δημοσίου σε "ζεστό" χρήμα, αν τελικά δεχτούν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, εκτιμάται σε 80-100 εκατομμύρια ευρώ.

Λαζαρίδου Ειρήνη
LEFT.GR

ΠΡΕΖΑ TV
6-2-2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τα ονόματα των πολιτικών τί γίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Ο συνταξιούχος, ως κατηγορία, φιγουράρει πρώτος. Στα νιάτα του μπορεί να ήταν πολιτικός, δικαστικός, δημοσιογράφος, συνδικαλιστής ...