Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΕΒΑΨΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ- ΠΑΝΩ ΑΠΟ 72 ΝΕΚΡΟΙ

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από επίθεση καμικάζι σε τέμενος της θρησκευτικής μειονότητας των Σούφι στο νότιο Πακιστάν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όπως ανέφερε το πρακτορείο Amaq, όργανο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο βομβιστής εισέβαλε στο τέμενος στην πόλη Σεουάν στην επαρχία Σιντ, περίπου 200 χλμ βορειοδυτικά από το Καράτσι, και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο ήταν ζωσμένος, ανέφερε αστυνομική πηγή.
 

Ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς την Πέμπτη το βράδυ, καθώς ήταν μέρα προσευχής για τα μέλη της κοινότητας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας έκανε λόγο για τουλάχιστον 72 νεκρούς από την επίθεση αυτοκτονίας.

Σειρά βομβιστικών επιθέσεων σημειώθηκε σε αρκετές πόλεις του Πακιστάν αυτή την εβδομάδα, ανάμεσα σε αυτές μια βομβιστική επίθεση στην Λαχώρη με 13 νεκρούς και μία ακόμη κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν και τις περιοχές φυλετικών ομάδων.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ καταδίκασε αμέσως την επίθεση. «Οι τελευταίες μέρες ήταν δύσκολες και η καρδιά μου βρίσκεται στα θύματα των επιθέσεων. Δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε σε αυτές τις επιθέσεις να μας διχάσουν, είτε να μας φοβίσουν» τόνισε ο Σαρίφ.  IN.GR 
ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: