Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

AP: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΝΕΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να κινητοποιήσει τουλάχιστον 100.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ, προκειμένου να πραγματοποιούν επιχειρήσεις- σκούπα για τη σύλληψη των παράτυπων μεταναστών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, επικαλούμενο προσχέδιο ενός υπομνήματος που περιήλθε στην κατοχή του.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, μέλη της Εθνοφρουράς θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε περιοχές που βρίσκονται πολύ μακριά από τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, όπως το Όρεγκον, η Λουιζιάνα και η Νέα Ορλεάνη.


Σύμφωνα με τον Guardian, οι κυβερνήτες των 11 πολιτειών θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν θα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις μέλη της φρουράς της κάθε πολιτείας. Το υπόμνημα έχει γράψει ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι, απόστρατος στρατηγός.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διέψευσε την είδηση μέσω Twitter γράφοντας απλά «not true», δηλαδή «δεν είναι αλήθεια». Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει άλλη επίσημη απάντηση.

Όπως αναφέρει ο Guardian, αν και η Εθνοφρουρά έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε επιχειρήσεις κατά μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό, δεν έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί τόσο βόρεια.

Το υπόμνημα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «οδηγία» για την εφαρμογή του διατάγματος για τη μετανάστευση και την ασφάλεια των συνόρων που υπέγραψε ο Τραμπ στις 25 Ιανουαρίου, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Το υπόμνημα φέρει και αυτό ημερομηνία 25 Ιανουαρίου και αναφέρει ότι οι στρατιώτες θα έχουν τη δυνατότητα «να τελούν λειτουργίες ενός αξιωματούχου των υπηρεσιών μετανάστευσης όσον αφορά την έρευνα, τη σύλληψη και την κράτηση ξένων πολιτών στις ΗΠΑ». in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: