Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ

Μετά την επιδρομή της αστυνομίας στα γραφεία του Εθνικού Μετώπου, οι αρχές ανέκριναν και έθεσαν υπό κράτηση δύο βοηθούς της επικεφαλής του κόμματος, Μαρίν Λεπέν, Μαρίν Λεπέν, για την υπόθεση της φερόμενης κατάχρησης ευρωπαϊκών πόρων.

Όπως ανακοινώθηκε, η γαλλική δικαστική αστυνομία ανέκρινε τον σωματοφύλακα και την επικεφαλής του επιτελείου της υποψήφιας της Ακροδεξιάς στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται έπειτα από τη καταγγελία για κατάχρηση πόρων της Ε.Ε.

Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την καταβολή των μισθών δύο βοηθών της Μαρίν Λεπέν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Οι δύο βοηθοί της Λεπέν, Τιερί Λεζιέ και Κατρίν Γκριζέ, μπορούν να παραμείνουν υπό κράτηση έως 48 ώρες και, στη συνέχεια, είτε θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη είτε θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Οι ερευνητές διερευνούν αν το ακροδεξιό κόμμα είχε δημιουργήσει ένα σύστημα ώστε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναλάβει, μέσω συμβάσεων πρόσληψης κοινοβουλευτικών βοηθών, την καταβολή του μισθού στελεχών ή υπαλλήλων του κινήματος στη Γαλλία.

Η Μαρίν Λεπέν μπορεί επίσης να αποτελέσει στόχο των ερευνών, διότι αυτοί οι δύο συνεργάτες της μισθοδοτούνταν ως βοηθοί της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο δικηγόρος της ηγέτιδας της Ακροδεξιάς, Μαρσέλ Σεκάλντι, υποστήριξε πως η όλη υπόθεση είναι προσπάθεια «παραπλάνησης», που έχει σκοπό να αποσταθεροποιήσει την προεκλογική εκστρατεία του Εθνικού Μετώπου.

Της ανάκρισης των βοηθών της Λεπέν είχε προηγηθεί επιδρομή και έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία του κόμματος, την οποία η Λεπέν, που αρνείται οποιαδήποτε παρανομία, είχε χαρακτηρίσει «επιχείρηση-σόου για τα μέσα ενημέρωσης, με σκοπό να διαταραχθεί η προεκλογική εκστρατεία».

Το Ευρωκοινοβούλιο υποστηρίζει ότι την περίοδο 2011-12 η Μαρίν Λεπέν, ούσα ευρωβουλευτής, πλήρωνε υπαλλήλους του κόμματός της με ευρωπαϊκούς πόρους, αν και βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών τα χρήματα δίνονται στους ευρωβουλευτές πρέπει να πηγαίνουν μόνο στη μισθοδοσία των βοηθών τους στην Ευρωβουλή.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από την Μαρίν Λεπέν περίπου 339.946 ευρώ σε μισθούς που καταβλήθηκαν στον Λεζιέ το 2011 και στην Κατρίν Γκριζέ από το 2010 έως το 2016, καθώς δεν κατείχαν τις θέσεις των βοηθών για την οποίες πληρώνονταν με ευρωπαϊκό δημόσιο χρήμα.

Αν η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς δεν επιστρέψει τα χρήματα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου να ανακτά τα ποσά αυτά μειώνοντας στο μισό την αποζημίωση της Μαρίν Λεπέν.

Η Μαρίν Λεπέν έχει καταθέσει μήνυση κατά του γραφείου καταπολέμησης της διαφθοράς της Ε.Ε. (Olaf), σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Βελγίου.

Στη μήνυση υποστηρίζει ότι το Olaf στηρίχθηκε σε «ψευδή λογιστικά στοιχεία».

Οι δικηγόροι της Μαρίν Λεπέν καταγγέλλουν εκ μέρους του Olaf και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την «πρόθεση να υπονομεύσει για πολιτικούς σκοπούς» την δραστηριοποίησή της όπως επίσης και παρατυπίες στη διαδικασία.  http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: