Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2017

ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΤΑ ΜΜΕ

Για προπαγάνδα στο θέμα του προσφυγικού κατηγόρησε η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου τα ελληνικά media, τονίζοντας ότι με το να προβάλουν εικόνες - αρχείο, διαστρεβλώσουν την πραγματική εικόνα και σαμποτάρουν τελικά τον ίδιο τον τουρισμό.

Της Βαρβάρας Δημοπούλου

Η εξάρτηση των ΜΜΕ από τα πολιτκά κόμματα

Το πρόβλημα των ελληνικών ΜΜΕ είναι η μεγάλη εξάρτησή τους από την πολιτική εξουσία. Οι διάφορες "χρηματοδοτήσεις" απαιτούν και πολιτικά ανταλλάγματα. Αυτόν τον φαύλο κύκλο δεν κατόρθωσε να σπάσει η σημερινή κυβέρνηση. Έτσι, τα τηλεοπτικά κανάλια συνεχίζουν να "υπηρετούν" τα αφεντικά τους.


Τα ελληνικά ΜΜΕ πάντα έκαναν προπαγάνδα. Ιδιαίτερα από τότε που ξέσπασε η κρίση. Έκαναν περισσότερο προπαγάνδα, παρά δημοσιογραφία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μέτωπο με τα κανάλια, με τον ισχυρισμό ότι γίνεται ωμή προπαγάνδα για να πληγεί η κυβέρνηση. Το θέμα είναι, όμως, τα κανάλια να απεξαρτηθούν από όλους τους οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους και όχι από συγκεκριμένους.

ΕΞΛ: Η ευθύνη των ΜΜΕ στον τουρισμό

Είναι γνωστό, ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παρουσιάζουν μεγάλη πτώση στα ποσοστά τουρισμού τους, εξαιτίας των δεκάδων προβλημάτων, που έχει επιφέρει η προσφυγική κρίση.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν μεγάλο μέρος ευθύνης, καθώς η εικόνα που προβάλουν για την κατάσταση, που επικρατεί στο νησί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η στρεβλή εικόνα που παρουσιάζουν τα εγχώρια μέσα, να διαμορφώνει και την αρνητική εικόνα των διεθνών μέσων, επιτείνοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάρρευση των αφίξεων, του αριθμού των πτήσεων charter και κατά συνέπεια τους τζίρους των επιχειρήσεων, τα εισοδήματα των επαγγελματιών και την απασχόληση στη Μυτιλήνη.

Επιπλέον, καλούν το ΕΣΡ να παρέμβει προκειμένου να αποκατασταθεί η πληγείσα εικόνα και να αναστραφεί η αρνητική εικόνα διεθνώς.

Η παρέμβαση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά από την κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας για την περαιτέρω ενίσχυση της προβολής των νησιών που σήκωσαν το βάρος της προσφυγικής κρίσης, όπου εκπρόσωποι του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, συμφώνησαν να επεκταθεί το ειδικός σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με επιπλέον δράσεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι νησιά που δέχτηκαν πέρυσι μεγάλες ροές προσφύγων, όπως η Σάμος και η Κως, πέτυχαν χάρη στο ειδικό πρόγραμμα προβολής του Υπουργείου Τουρισμού το 2016 να μετριάσουν στο τέλος της χρόνιας τις απώλειες στον τουρισμό και φέτος να επανέρχονται δυναμικά στα προ προσφυγικής κρίσης επίπεδα.

Πηγή: fmvoice.gr
ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: