Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2017

ΑΛΗΤΕΙΑ: ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΑ- ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ» ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Με μια απόφαση που «νομιμοποιεί» την παρουσία των εκπροσώπων του φασισμού - ναζισμού στις διαδικασίες και τα όργανα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε την Τρίτη 31/1 υπέρ της συμμετοχής των αντιπροσώπων του λεγόμενου «Κλαδικού Σωματείου Υπαλλήλων Ασφάλειας» στις εργασίες του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Πρόκειται για σωματείο στη δημιουργία του οποίου είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο η Χρυσή Αυγή και διατηρεί στενές σχέσεις με τη ναζιστική οργάνωση. Απόδειξη των σχέσεων αυτών είναι και το γεγονός ότι ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του σωματείου και της ανάλογης ομοσπονδίας, περιλαμβάνονται γνωστοί χρυσαυγίτες, μεταξύ αυτών ο Περικλής Μουλιανάκης, ένας από τους κατηγορούμενους στην εξελισσόμενη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.
Είχαν αποκλειστεί ομόφωνα από το σώμα του Συνεδρίου
Με δεδομένα τα παραπάνω, το εν λόγω σωματείο είχε αποκλειστεί με πολιτική απόφαση από τις εργασίες του 29ου Συνεδρίου του ΕΚΑ, που έγινε τον περασμένο Μάη. Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ είχαν καταγγείλει το γεγονός ότι το σωματείο αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο με τη Χρυσή Αυγή. Τη μη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων του είχαν τότε υποστηρίξει και οι υπόλοιπες παρατάξεις στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου. Εξαίρεση είχαν αποτελέσει τρία μέλη της ΔΑΚΕ στη διοίκηση του ΕΚΑ, που υπερασπίστηκαν το αίτημα του σωματείου να εκπροσωπηθεί στο Συνέδριο. Το ζήτημα είχε τεθεί και στο σώμα του Συνεδρίου, το οποίο είχε ομόφωνα αποφασίσει να μη νομιμοποιήσει τους συγκεκριμένους αντιπροσώπους.
Την απόφαση αυτή ακολούθησαν ασφαλιστικά μέτρα αλλά και αγωγές ενάντια σε μέλη της απερχόμενης διοίκησης του ΕΚΑ, όπως τους εκλεγμένους με τη ΔΑΣ, Χρήστο Κατσώτη και Εφη Χαλιού, που αποκάλυψαν το ρόλο του συγκεκριμένου «σωματείου» και των «συνδικαλιστών» του και ξεκαθάρισαν πως τέτοια στοιχεία δεν έχουν θέση ανάμεσα στους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους.
Να σημειωθεί επίσης ότι η αντίστοιχη ομοσπονδία, που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου και στεγάζεται στα ίδια γραφεία με αυτό, είχε αποκλειστεί από το συνέδριο της ΓΣΕΕ και η προσφυγή της σε ασφαλιστικά μέτρα είχε απορριφθεί.
Με τη βούλα των αστικών δικαστηρίων...
Τώρα, οι αντιπρόσωποι που είχαν αποκλειστεί, μπαίνουν στο Συνέδριο του ΕΚΑ από την... πίσω πόρτα, των ασφαλιστικών μέτρων και της δικαστικής απόφασης που «διατάσσει να συμπεριληφθούν οι αντιπρόσωποι του Σωματείου» και τους «επιτρέπει» να υποβάλουν υποψηφιότητες στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου.
Ετσι, πέρα από το γεγονός ότι τα αστικά δικαστήρια προσθέτουν έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των παρεμβάσεών τους στη λειτουργία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, στην πραγματικότητα υπερασπίζονται το «δικαίωμα» των φασιστών της Χρυσής Αυγής να συμμετέχουν στις διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και να εκπροσωπούνται στα όργανά του.  http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: