Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε λόγο για πιθανό δημοψήφισμα, ώστε να αποφασίσει ο τουρκικός λαός αν επιθυμεί την ανώτερη ποινή που μπορεί να επιβάλει ένα δικαστήριο για ειδεχθή εγκλήματα ή προδοσία κατά της χώρας.
Ο Ερντογάν μίλησε για τη διεξαγωγή ενός ακόμα δημοψηφίσματος, μετά της 16ης Απριλίου για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας και την έγκριση των υπερεξουσιών στο πρόσωπο του προέδρου. «Πιστεύω ότι η θανατική ποινή πρέπει να έρθει στο κοινοβούλιο. Θα το εγκρίνουμε αμέσως μόλις επικυρωθεί», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανοικτή συγκέντρωση στη Μανίσα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο «Ανατολή».


Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποιεί μεγάλη καμπάνια σε όλη τη χώρα, προκειμένου να πείσει όσους περισσότερους πολίτες μπορεί, να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση. «Ωστόσο, τόνισε, απαιτείται πρωτίστως η ψήφιση της αναθεώρησης του συντάγματος», τόνισε στη Μανίσα ο Τούρκος πρόεδρος, συνδέοντας τις δύο υποθέσεις και αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του για το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Αν χρειαστεί, θα οργανώσουμε ένα άλλο δημοψήφισμα. Αν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει την πρόταση - για τη θανατική ποινή - θα προτείνω τη διεξαγωγή ενός ακόμα δημοψηφίσματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Να σημειωθεί ότι ένα από τα "αγκάθια" ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία είναι και η θανατική ποινή. Ξγέτες της ΕΕ έχουν δηλώσει πως αν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή, θα διακόψει κάθε γέφυρα για την πιθανή μελλοντική της ένταξη. newsit.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
25-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: