Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017

ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ... ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μία εμπεριστατωμένη ανάλυση επιχειρεί αρθρογράφος των Financial Times, για το ελληνικό πρόγραμμα, τα πρωτογενή πλεονάσματα, την ελάφρυνση του χρέους και τη στάση της Γερμανίας. Ο Βόλφγκανγκ Μινχάου, προβλέπει έξοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δύο σενάρια για την Ελλάδα.

Βιωσιμότητα του χρέους

Λαμβάνοντας ως σοβαρότερη πιθανότητα, η Γερμανία να μην αποδεχθεί την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο αρθρογράφος των FT εκτιμά πως το ΔΝΤ θα αποφασίσει την έξοδό του από το ελληνικό πρόγραμμα.

Το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και καμία χώρα στον κόσμο, δεν είναι δυνατό να επιτυγχάνει πλεονάσματα της τάξης του 3,5% επ' αόριστον, αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Βόλφγκανγκ Μινχάου.


Ως εκ τούτου, «η βιωσιμότητα του χρέους βασίστηκε σε μια υπόθεση που δεν μπορεί να εκπληρωθεί. Η χώρα βρίσκεται μακριά από την επίτευξη αυτού του στόχου. Δεν θα τον πετύχει ποτέ»προσθέτει αρθρογράφος της εφημερίδας, δικαιολογώντας γιατί «βλέπει» έξοδο από το ελληνικό πρόγραμμα, του ΔΝΤ.

Στέφοντας την προσοχή του στη γερμανική πολιτική σκηνή, ο Βόλφγκανγκ Μινχάου υποστηρίζει πως αν το γερμανικό Κοινοβούλιο ήθελε να περάσει μέτρα ανακούφισης του ελληνικού χρέους θα μπορούσε, εξηγώντας πως ο «μεγάλος συνασπισμός» υπό την Α. Μέρκελ ελέγχει το 80% των εδρών.

Στη συνέχεια της ανάλυσής του, ο αρθρογράφος των FT επισημαίνει πως μετά την εκλογική αναμέτρηση στην Γερμανία, το FDP και το ακροδεξιό κόμμα της χώρας θα εισέλθουν στη Βουλή έχοντας διατυπώσει ανοιχτά τη θέσης του που είναι: υπέρ ενός Grexit.

Δύο σενάρια

Τέλος, στην υπόθεση πως το ΔΝΤ θα αποσυρθεί τώρα από το πρόγραμμα, ο Βόλφγκανγκ Μινχάου προκρίνει ένα από τα δυο σενάρια: «Η Αθήνα θα πτωχεύσει το καλοκαίρι και θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ ή το Βερολίνο θα δεχθεί μια ανακούφιση χρέους λίγους μήνες πριν τις εκλογές». 

EFSYN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
13-2-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΛΛΑ ΚΟMΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ GREXIT ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΚΑΤΟΧΗ.