Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΔΝΤ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Έντονη είναι η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Βερολίνο, ο οποίος ζήτησε για άλλη μια φορά ζήτησε εκλογές, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο του Πρωθυπουργού, «Ο κύριος Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα μας διαβεβαίωνε ότι στο εξωτερικό φορά πάντα τη γαλανόλευκη, εμφανίστηκε σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως, φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ».
 Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Γερμανία:

Τη στιγμή που όλη η Ευρώπη και οι θεσμοί της αναγνωρίζουν ότι:


1. η ελληνική οικονομία κινείται σε σταθερά ανοδική τροχιά  - η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι το 2016 θα κλείσει με 0,3% ανάπτυξη-,

2. το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 αναμένεται να διαμορφωθεί ακόμα και πάνω από 2% του ΑΕΠ,

3. το ΔΝΤ έχει παράλογες απαιτήσεις από την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται μάλιστα σε μη πραγματικά στοιχεία,

και τη στιγμή που ακόμα και η Γερμανίδα Καγκελάριος διατηρεί πολύ πιο μετριοπαθή στάση κατά τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, αποφεύγοντας να ταυτιστεί με τους πιο ακραίους και παράλογους κύκλους των δανειστών,

ο κύριος Μητσοτάκης, που κατά τα άλλα μας διαβεβαίωνε ότι στο εξωτερικό φορά πάντα τη γαλανόλευκη, εμφανίστηκε σήμερα βασιλικότερος του βασιλέως, φορώντας τη φανέλα του ΔΝΤ.

Στη συνάντηση του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο υποστήριξε, μόνος αυτός, τους παραλογισμούς του ΔΝΤ και χρέωσε τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην ελληνική κυβέρνηση.

Ενημερώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι οι αυτόκλητοι αυλοκόλακες ειδικά όταν δεν υφίσταται αυλή οδηγούνται πάντοτε στον αυτοεξευτελισμό.

Του θυμίζουμε τέλος ότι όσα διαπιστευτήρια υποταγής και να δώσει, πόσο μάλλον όταν δεν του ζητούνται, δεν πρόκειται να πάρει το χρίσμα που τόσο επιδιώκει.

Τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, δυστυχώς γι’ αυτόν, δεν τις διορίζει ούτε η Γερμανία ούτε το ΔΝΤ.

Τις εκλέγει ο ελληνικός λαός.
https://left.gr

ΠΡΕΖΑ TV
13-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: