Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2017

«ΑΝ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΠΟΣΥΡΩ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ», ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΖΕΝΟΥ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου εκδικάζεται η υπόθεση των δημοσιογράφων, υπευθύνων του ομίλου "Παραπολιτικά", Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου, που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

   Η υπόθεση, που είχε αναβληθεί στις 13 Ιανουαρίου λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του εκ των υπερασπιστών των δύο δημοσιογράφων, Μάκη Βορίδη, αφορά μήνυση που υπέβαλε ο υπουργός για συκοφαντική δυσφήμιση. Η μήνυση αφορούσε επιπλέον και την κατηγορία της απόπειρα εκβίασης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, για την οποία διενεργείται έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.


   Κατά τον μηνυτή, οι δύο κατηγορούμενοι δημοσιογράφοι εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του με αναφορές στο ανήλικο παιδί του, προκειμένου να τον πιέσουν να υπαναχωρήσει σε καταγγελίες που έχει κάνει εναντίον τους για μεγάλα χρηματικά ποσά που φαίνεται να έλαβαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

   Στο δικαστήριο, όπου είναι παρόντες τόσο οι δύο κατηγορούμενοι όσο και ο μηνυτής, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ανέβηκε στο βήμα να καταθέσει ο υπουργός.

   Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο εκδότης των "Παραπολιτικών" και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας, Γ. Κουρτάκης και Παν. Τζένος, αντιστοίχως, τον εκβίασαν στοχοποιώντας τα παιδιά του, αφενός επειδή αποκάλυψε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των δυο δημοσιογράφων, και αφετέρου επειδή, όπως κατέθεσε, ερευνούσε διάφορες πτυχές της υπόθεσης του πλοίου "Noor 1". Ο υπουργός κάποια στιγμή, κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Τζένο, του είπε ότι είναι «εκβιαστής παιδιών».

   Ο δημοσιογράφος αμέσως του απάντησε: «Δεν είπα ποτέ τίποτα για τα παιδιά σου» και ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ τους:

   Παν. Καμμένος: Καταδικάζεις τον Κουρτάκη; Αν ζητήσει συγνώμη αποσύρω τη μήνυση που έχω καταθέσει.

   Παν. Τζένος: Δεν δέχομαι να με λένε έμπορο ναρκωτικών.... Δεν ζητώ συγνώμη από συκοφάντες που στοχεύουν σε πολιτικές διώξεις.

   Παν. Καμμένος: Εγώ είπα ότι είναι υπάλληλος στο "Μετρόραμα" του εμπόρου ναρκωτικών Κοτσώνη. (σ.σ. αναφέρεται στον Αιμίλιο Κοτσώνη πρώην παράγοντα του Ολυμπιακού, που καταδικάστηκε σε πρόσκαιρη κάθειρξη για την υπόθεση του NOOR1)

   Στην κατάθεσή του, ο κ. Καμμένος είπε μεταξύ άλλων ότι οι κατηγορούμενοι έλεγαν για αυτόν πως είναι «αλκοολικός» και για τον γιο του πως είναι «αναρχικός τρομοκράτης συνεργάτης της Πόλας Ρούπα», κάτι που όπως τόνισε ο υπουργός «δεν μπορούσα να το ανεχθώ, δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι», ενώ επισήμανε ότι «με έχει απειλήσει ο κ. Κουρτάκης…. Είναι προσπάθεια εκβιασμού».

   Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην αντιμετώπιση των δύο κατηγορουμένων για το ταξίδι του στις Άλπεις, αναφέροντας ότι «ψευδώς έβαλαν φωτογραφία μου σε σουίτα στις Άλπεις. Έδειχναν ένα 5στερο ξενοδοχείο που δεν έχω πάει ποτέ. Το έκαναν για μικροπολιτικούς λόγους. Γράψανε ότι επί τρεις ημέρες ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ.... Αυτό είναι συκοφαντική δυσφήμιση. Όλα αυτά είναι βαριά συκοφαντικά....

   Η διαδικασία συνεχίζεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: