Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΠΙ

Η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής αποφάσισε, ομόφωνα, να ζητήσει και να εξετάσει το πόρισμα για την Ανώνυμη Εταιρία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), το οποίο η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου έχει αποστείλει στον εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για ατασθαλίες στα οικονομικά της εταιρίας.

Τόσο η πρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου όσα και τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών συμφώνησαν ότι πρέπει να έχουν γνώση του πορίσματος, ενόψει και της κατάθεσης νομοσχεδίου από το υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα, ένα κρίσιμο και πολύ σοβαρό θέμα τόσο για τους δημιουργούς όσο και για τους χρήστες, όπως τόνισαν.


Σημειώνεται ότι στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών που έκαναν τον διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΑΕΠΙ αναφέρονται σκάνδαλα εκατομμυρίων που είχαν στηθεί σε βάρος των δημιουργών αλλά και των χρηστών.

Σημειώνουμε ότι η «Εφημερίδα των Συντακτών» φώτισε πρώτη το θέμα καθώς από πέρυσι τον Μάρτιο ξεκίνησε τις αποκαλύψεις γύρω από τις περίεργες κινήσεις της διοίκησης της ΑΕΠΙ, τότε που η εταιρεία αποφάσισε να μετακομίσει στην Κύπρο. 

EFSYN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
16-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: