Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2017

ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Λουκέτα κι αλυσίδες έβαλαν σήμερα ακροδεξιοί έξω από το 1ο δημοτικό Ωραιοκάστρου, προκειμένου να μη γίνει η τελετή υποδοχής στα προσφυγόπουλα που πρόκειται να φοιτήσουν εκεί.Όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» περίπου 15 μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από την πατριωτική κίνηση Ωραιοκάστρου έκαναν από νωρίς την εμφάνιση τους και με ρατσιστικά πανό και συνθήματα εναντιώθηκαν στην υποδοχή και στην φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.Από την άλλη πλευρά, εκπαιδευτικοί, γονείς και αντιφασιστικές οργανώσεις που βρίσκονταν στο σημείο είχαν προετοιμάσει την υποδοχή για την πρώτη ημέρα 15 προσφυγόπουλων στους χώρους του σχολείου, προκειμένου να ξεκινήσει η ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Σύμφωνα με το “Στο Κόκκινο”, οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο όση ώρα οι ακροδεξιοί φώναζαν τα ρατσιστικά τους συνθήματα και έβαλαν το λουκέτο, κοιτούσαν χωρίς να παρεμβαίνουν.

Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι στο σχολείο έφτασαν τα εννιά προσφυγόπουλα από το κάμπ Αλεξίλ τα οποία μπήκαν στο κτίριο από τη διπλανή πόρτα, με τους γονείς και εκπαιδευτικούς να τους υποδέχονται με δώρα που είχαν ετοιμάσει και με χειροκροτήματα. Την ίδια στιγμή, έξω από το σχολείο οι συγκεντρωμένοι ακροδεξιοί έσπερναν το μίσος με τα ρατσιστικά τους συνθήματα.

Μεσούσης της έντασης, η αστυνομία προέβη τελικά στην προσαγωγή ενός ατόμου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για έναν άνδρα, μέλος της Πατριωτικής Κίνησης Ωραιοκάστρου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και εξετάζεται αν συμμετείχε σε παράνομες πράξεις ώστε οι αστυνομικοί να προχωρήσουν στη σύλληψή του.
http://tvxs.gr


ΠΡΕΖΑ TV
17-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: