Τρίτη, Φεβρουαρίου 21, 2017

Η… ΑΔΩΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει την ελληνική κοινωνία και τους δανειστές ότι διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση, είναι φανερό –όσο και οξύμωρο– ότι ταυτόχρονα παραδίδεται στα χέρια του Άδωνη Γεωργιάδη!

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος, με τον… αέρα του 11% που έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές για την αρχηγία της ΝΔ και εξαιτίας του γεγονότος ότι στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον δεύτερο γύρο, που του απέφερε τη θέση ενός εκ των δύο αντιπροέδρων, αλωνίζει και καρατζαφεροποιεί το νέο του κόμμα, παρά την έντονη δυσαρέσκεια καραμανλικών –και όχι μόνο– στελεχών της ΝΔ.


Αξιοσημείωτο είναι, μάλιστα, ότι οι ακροδεξιών αποχρώσεων θέσεις του Γεωργιάδη δεν βλάπτουν πλέον μόνο το κεντροδεξιό προφίλ που θέλει να περάσει στον κόσμο ο Μητσοτάκης, αλλά έχουν στόχο ακόμη και βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι διαφωνούν με τις θέσεις του. Και επειδή ο Αδωνης σε αυτά είναι… μάστορας, ακολουθεί συγκεκριμένη και δοκιμασμένη τακτική: ανεβάζει στη σελίδα του στο Twitter δηλώσεις στελεχών του κόμματος που τον αδειάζουν χωρίς να τις σχολιάζει ο ίδιος και αφήνει τη… βρόμικη δουλειά στους οπαδούς του, οι οποίοι τρολάρουν στη συνέχεια τους διαφωνούντες!

Τρολ κατά καραμανλικών

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η διαφωνία του Γιώργου Κουμουτσάκου, όταν ήταν ακόμη εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, με συγκεκριμένες θέσεις του Αδωνη, καθώς ο δεύτερος σε ομιλία του στη Χίο το 2016 είχε εκτοξεύσει βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της Αριστεράς. «Πάντα έλεγα ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες και με έλεγαν υπερβολικό»… φιλοσοφούσε ο Αδωνης από τη Χίο και το τεκμηρίωνε, μάλιστα, υποστηρίζοντας πως «σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο». Τώρα, σε ποια χώρα του κόσμου αν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή μόνο ο Αδωνης το ξέρει! Εκτός πια αν εννοεί τον «φίλο» του τον Τραμπ, που κι αυτός για να σε βάλει φυλακή, θα πρέπει –υποθέτουμε– την ώρα που δηλώνεις κομμουνιστής, να στρέφεις κατά πάνω του απειλητικά κι ένα… δρεπάνι!

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, όπως ήταν φυσικό, αντέδρασε άμεσα και σχολίασε πως «ήταν μια λάθος δήλωση». Τι ήθελε να το πει; Καταιγισμός σχολίων στο Twitter τα οποία έφτασαν να κάνουν πρώτο trend το… «#Κουμουνδουράκος», υπονοώντας ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ άδειασε τον Αδωνη καλύτερα και από την Κουμουνδούρου! Οσο για την αντίδραση του Αδωνη, αρκέστηκε με… χιούμορ να παρακαλέσει τους διαδικτυακούς του φίλους: «δεν θέλω να διαβάζω σχόλια κατά του φίλου μου @GKoumoutsakos, αντίπαλος είναι ο Σύριζα». Μας έπεισες!

Παρεμφερή τρολαρίσματα από τους… διαδικτυακούς φίλους του Αδωνη δέχτηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ο οποίος εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του με τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος για την αξιολόγηση και συγκεκριμένα με την ευχή να μην ολοκληρωθεί, προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές! Οπως συνηθίζει, λοιπόν, ανέβασε στον λογαριασμό του κείμενο άλλης ιστοσελίδας με τον τίτλο «Τεράστιο ¨άδειασμα¨ στον Αδωνη Γεωργιάδη από Γιώργο Βλάχο», για να… απολαύσει τα σχόλια των οπαδών του!

Παραθέτουμε τα πιο χαρακτηριστικά εξ αυτών: «ποιός παίρνει σοβαρά το Βλάχο; Κοιτάμε προς το μέλλον, ο Βλάχος είναι το παρελθόν που αρνείται να το αποδεχτεί @AdonisGeorgiadi», «Καλό θα ήταν οι βουλευτές ΝΔ να αντιπολιτεύονται την Κυβέρνηση ως οφείλουν κ όχι τον Αντιπρόεδρο της Αξιωμ. Αντιπολίτευσης @AdonisGeorgiadi», «@AdonisGeorgiadi Ο κ. Βλάχος είναι παντελώς αδιάφορος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως δεν είναι. Έχει τεράστιο κοινό που τον στηρίζει», «@AdonisGeorgiadi Λυπάμαι που υπάρχουν τέτοιοι στη ΝΔ. Καλύτερα να κοιμάται όπως κάνει ο Βλάχος πάρα να μιλά γιατί μόνο κακό κάνεις στην παράταξη», «@AdonisGeorgiadi Εκτός από Άδωνη μου φαίνεται στην ΝΔ οι περισσότεροι κοιμούνται όρθιοι» -και το… καλύτερο: «@AdonisGeorgiadi από πότε οι οπλίτες αδειάζουν τους στρατηγούς;»! Τέτοια διαβάζει ο Aδωνης και κοντεύει να πιστέψει ότι είναι ο Βοναπάρτης!

Το ίδιο άδειασμα στις εν λόγω δηλώσεις Γεωργιάδη επιφύλαξε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για προσωπικές δηλώσεις που δεν εκφράζουν κεντρικά το κόμμα. Τον Κακλαμάνη, πάντως, δεν τον τρόλαρε – ακόμη…

Οι… ευρωαδώνηδες

Ολα αυτά θα μπορούσαν να είναι και γραφικά, αν δεν προχωρούσε η αδωνοποίηση της ΝΔ ακόμη και μεταξύ κυριακομητσοτακικών στελεχών! Τις προηγούμενες ημέρες, διεξήχθη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για το ελληνικό πρόγραμμα, όπου οι τρεις ευρωβουλευτές της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος, ούτε λίγο ούτε πολύ, αμφισβήτησαν ακόμη και τα επίσημα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, επιμένοντας στη λογική Γεωργιάδη για εκλογές…

Για παράδειγμα, η Μαρία Σπυράκη, η οποία είχε εξαρχής στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε πως «παρά τους αριθμούς που παρουσιάσατε και είναι θετικοί, η καθυστέρηση στη δεύτερη αξιολόγηση ανεβάζει τον λογαριασμό», γεγονός που «βαρύνει πρωτίστως την ελληνική κυβέρνηση», όπως είπε, για να καταλήξει να ζητήσει την άμεση διεξαγωγή εκλογών! Αντιστοίχως και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης μίλησε για «τακτική αναβολής της κυβέρνησης» σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ και ο Γιώργος Κύρτσος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση, λέγοντας πως «το πρόβλημα θα το λύσουμε εμείς, ελπίζουμε σύντομα, στην Ελλάδα»! Και μπορεί να είναι θεμιτό για την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητεί εκλογές και να πιστεύει ότι η ίδια μπορεί να τα πάει καλύτερα από τη σημερινή κυβέρνηση, διερωτάται όμως κανείς πόσο θεμιτό –ακόμη και λογικό– είναι, σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, να επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στην ελληνική πλευρά και όχι στους δανειστές και, μάλιστα, ενώπιον Ευρωπαίων αξιωματούχων… 

Νατάσα Ρουγγέρη

http://www.documentonews.gr

ΠΡΕΖΑ TV
21-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: