Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2017

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ

«Είναι συγκινητικό που όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή λαμβάνοντας το λόγο επί τροπολογίας για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθετότητας (ΤΧΣ), την Πέμπτη.

Για τη συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι ακόμη δεν μπορεί να αναφερθεί στο τι θα περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων και αντιμέτρων, καθώς αυτά θα αποφασισθούν στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς που ξεκινούν την Τρίτη, ωστόσο σημείωσε  ότι υπάρχει ήδη ένα πολύ καλό περίγραμμα για τους βασικούς πυλώνες της συμφωνίας από τις ενημερώσεις της κυβέρνησης.


«Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση. Συλλογικά ενημερώνει η κυβέρνηση. Ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλά για πάρτη του, μιλά για όλη την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε πως θα μιλήσει για τη συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου (14:00), έπειτα από αίτημα της ΝΔ.

«Έτσι, θα έχετε άλλες 4-5 ημέρες να ξεπεράσετε τη στενοχώρια σας, που βάλατε όλα τα αυγά στο καλάθι ότι η κυβέρνηση δεν θα κλείσει την αξιολόγηση» πρόσθεσε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ενημερώνει ψευδώς τα μέσα ενημέρωσης.

«Net πακέτο»

Όσο για τα μέτρα σημείωσε ότι «όλα τα λεφτά ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε ο Μοσκοβισί» απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ότι το πακέτο μέτρων που θα λάβει η Ελλάδα θα είναι «net» (δηλαδή ουδέτερο). Δεν θα υπάρξει δημοσιονομική επίπτωση, είπε ο κ. Τσακαλώτος, ένα δισ. ευρώ μέτρα θα έχουν και ένα δισ. ευρώ αντίμετρα, είπε.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι «κάποιοι θα χάσουν και κάποιοι θα κερδίσουν», αλλά πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα στη διαπραγμάτευση να μειώσει τον αριθμό αυτών που θα χάσουν.

Εξάλλου, τόνισε ότι αν αυτές οι αναδιαρθρώσεις είναι σωστές, αυτό θα συζητηθεί μετά το τέλος αξιολόγησης, όταν θα έρθει το πρόγραμμα.

Επίσης, έκανε αναφορά στις θετικές προβλέψεις της συμφωνίας για τα προγράμματα απασχόλησης και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, «για να υπάρξουν εγγυήσεις ότι θα έχουμε συμμετοχή των εργαζομένων στην ανάκαμψη», όπως είπε. 

Ο Σαμαράς και τα μαύρα μάτια

«Νομίζω ότι έχετε ένα πολύ καλό περίγραμμα από τις ανακοινώσεις, έχετε τις βασικές πληροφορίες για τον πυλώνα της συμφωνίας. Όλα τα άλλα είναι υποκρισία. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν ξέρετε, είναι ότι δεν σας αρέσει» σημείωσε ο υπουργός και ανέφερε ότι έχει ότι έχει προειδοποιήσει τον κ. Μητσοτάκη ότι θα την πατήσει, όπως ο πατέρας του από τον Αντώνη Σαμάρα.

Λαμβάνοντας το λόγο για δεύτερη φορά, έπειτα από τοποθετήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης που τον κατηγόρησαν για απουσία μετά το Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά: «Ούτε η συγχωρεμένη η μανούλα μου δεν θα έλεγε τέτοιες υπερβολές, ότι έκανε μαύρα μάτια να με δει με μία ημέρα απουσίας». in.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
23-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: