Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2017

Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΔΟΛ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ

Τίτλοι τέλους και επίσημα πέφτουν στον ΔΟΛ καθώς οι τράπεζες κατέθεσαν σήμερα, Πέμπτη αίτηση για διορισμό ειδικού εκκαθαριστή.

Η κίνηση αυτή από τις πιστρώτιες τράπεζες είχε άλλωστε «αποκαλυφτεί» στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, η αίτηση που κατετέθη την Πέμπτη από τις τράπεζες για ορισμό ειδικού εκκαθαριστή στον άλλοτε «παντοδύναμο» ΔΟΛ προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 3 Μαρτίου του 2017.


Ο διορισμός ειδικού εκκαθαριστή στον ΔΟΛ σημαίνει πρακτικά πως ξεκινάει επίσημα πλέον η διαδικασία εκκαθάρισης του οργανισμού και πως το «τέλος» Ψυχάρη αποτελεί γεγονός.

Όπως ανέφεραν οι πληροφορίες στις αρχές της εβδομάδας, την εκκαθάριση πιθανώς να αναλάβει η πολυεθνική εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων GRAND THORNTON και το νομικό γραφείο Αγγελίδη.

Εν τω μεταξύ, αύριο, Παρασκευή, στις 3 το μεσημέρι θα συζητηθεί το αίτημα των τραπεζών για να μην μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση του ΔΟΛ έως και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά θα προσδιοριστεί το κατά πόσο θα εκποιηθουν ή όχι τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογραφικού οργανισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του ΔΟΛ, ζητώντας όμως από τις τράπεζες κούρεμα των δανείων σε ποσοστό 80%.

Η οικογένεια Ψυχάρη ζήτησε την άρση της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Κάτι βέβαια που ήταν υπεράνω των αρμοδιοτήτων των πιστωτών και θα οδηγούσε σε σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Η πρόταση Σαββίδη απορρίφθηκε από τις τράπεζες. 
http://www.koutipandoras.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: