Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2017

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΦΟΔΟΥ ΣΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ»

Η υπόθεση της χρυσαυγίτικης επίθεσης στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Ηλιούπολης "Συνεργείο"» στις 10/7/2013 ξεκίνησε χτες, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη από τις συσχετιζόμενες υποθέσεις, με βάση το κατηγορητήριο στη συγκεκριμένη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των υποθέσεων της δολοφονίας Φύσσα, της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και της επίθεσης στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Στη συγκεκριμένη εγκληματική επίθεση, σύμφωνα και με όσα έχουν δει τη δημοσιότητα, υπήρξε και συμμετοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Λαγού και Μίχου. Σύμφωνα, μάλιστα, με αυτόπτη μάρτυρα και από άλλα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει ότι ο Ι. Λαγός συμμετείχε στην επίθεση με το αυτοκίνητο της Βουλής και έτσι εντοπίστηκε από φωτογραφίες των περιοίκων. Στο «Συνεργείο» επιτέθηκε, γύρω στις 7.30 μ.μ. εκείνης της μέρας, μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και με λοστούς και κοντάρια κατέστρεψε το χώρο. Οι χρυσαυγίτες χτύπησαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου, ενώ η δασκάλα και τα μικρά παιδιά που έκαναν μάθημα εκεί, κατάφεραν να κρυφτούν στην τουαλέτα. Και όλα αυτά, ενώ στο σημείο υπήρχαν αστυνομικοί.
Και για αυτή την επίθεση του τάγματος εφόδου, προέκυψαν και από τις χτεσινές καταθέσεις των μαρτύρων αστυνομικών Δημήτρη Γώγουλου (του Τμήματος Ασφάλειας της Ηλιούπολης) και Αχιλλέα Κίσσα (της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ΝΑ Αττικής στο Ελληνικό) σοβαρές ευθύνες και ερωτήματα για το ρόλο της Αστυνομίας. Ο μάρτυρας Δ. Γώγουλος παραδέχθηκε, απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου Μ. Λεπενιώτη, ότι δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ με τέσσερις αστυνομικούς συνόδευαν το μηχανοκίνητο τάγμα των χρυσαυγιτών με τα ρόπαλα. Οι συνάδελφοι του μάρτυρα αστυνομικού, από την ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι, όπως κατέθεσε, ήταν άφαντοι μετά την επίθεση, όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα να αποτρέψουν την έφοδο του τάγματος εφόδου, αλλά έπαιξαν και το ρόλο... συνοδείας στους χρυσαυγίτες με αναμμένο φάρο! «Ποιος έδωσε εντολή να τους συνοδεύσουν; Υπήρχε περίπτωση να το κάνουν με δική τους πρωτοβουλία;» ρώτησε η πρόεδρος. Ο αστυνομικός απάντησε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αυτενεργούν, αλλά ακολουθούν εντολές του κέντρου.
Σύμφωνα, μάλιστα, με την κατάθεση του μάρτυρα, οι συγκεντρωμένοι έξω από το χώρο, μετά την επίθεση, ήταν οργισμένοι με την προκλητική ανοχή που επέδειξε στους επιτιθέμενους χρυσαυγίτες η ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομίας.
Επιπρόσθετα, από τις δύο καταθέσεις των αστυνομικών προκύπτει ότι δεν έκαναν καμιά προσαγωγή, καμία αναζήτηση, καμία έρευνα. «Δεν είδα τίποτα (σ.σ. από την επίθεση του τάγματος εφόδου), δεν μπήκα μέσα στο χώρο, δεν αναζήτησα μάρτυρες», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας Δ. Γώγουλος, προκαλώντας τις επίμονες ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα για το αν πρόκειται για ολιγωρία, αδιαφορία ή αιφνιδιασμό της αστυνομίας. Μάλιστα, η έρευνα περιορίστηκε στο... διαδίκτυο. Οπως κατέθεσε ο αστυνομικός Αχ. Κίσσας στο δικαστήριο, όταν γύρισε στην υπηρεσία του έλαβε εντολή να ψάξει στο διαδίκτυο να δει αν έχει γραφτεί κάτι για την επίθεση!
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι χτες οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών ζήτησαν να μην επιτραπεί να έχει η Πολιτική Αγωγή λόγο με ερωτήσεις στους μάρτυρες στις συσχετιζόμενες υποθέσεις. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους.  rizospastis.gr

ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: