Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ| ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ

«Δεν απέχουμε πολύ από μια λύση, οι παράμετροι μιας ισορροπημένης συμφωνίας υπάρχουν», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Είμαι αισιόδοξος […] θα τα καταφέρουμε, πρέπει να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε, ενώ εστίασε στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2016 και στις προβλέψεις της Κομισιόν έως και το 2018 για να τονίσει ότι «όποιες και αν είναι οι αποφασεις, θα πρέπει να βασίζονται σε πραγματικά νούμερα». 
Συγκεκριμένα, είπε ότι το 2016 υπήρξε υπεραπόδοση, καθώς αν και είχε εκτιμηθεί ότι θα ήταν μια χρονιά ύφεσης τελικά επιτεύχθηκε ανάπτυξη 0,3%. Ακόμη ανέφερε ότι οι προβλέψεις της Κομισιόν για το 2017 και το 2018 δείχνουν ότι η χώρα μπορεί να έχει μια ικανοποιητική ανάπτυξη.  


Ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το επικείμενο Eurogroup, σημειώνοντας πως θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους μιας συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και πως πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλες τις πλευρές.
Εξάλλου, ανέφερε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα για να εργαστεί μαζί της και πως θέλει οι Έλληνες να δουν φως στο τούνελ της λιτότητας.
«Δεν είμαστε υπέρμαχοι της λιτότητας», συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει να υπάρξει ένα ισορροπημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική και πιο ελκυστική και στη συνέχεια να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.  
«Αυτό που εμείς θέλουμε είναι να έχουμε μια Ελλάδα με θέσεις εργασίας, με ανάπτυξη στην καρδιά της Ευρωζώνης», κατέληξε ο επίτροπος, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να δώσουν θετικά μηνύματα. 
.......
Την ανάγκη να αναγνωριστούν τα νούμερα και οι θυσίες του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η οικονομία έχει σημαντική υπεραποδοση» τόνισε, μεταξύ άλλων, και εξήρε την επίτευξη των στόχων, τόσο σε επίπεδο δημόσιων εσόδων, όσο και σε επίπεδο πρωτογενούς πλεονάσματος.
«Το μήνυμα είναι “φθάνει πια η λιτότητα στην Ελλάδα”» πρόσθεσε, στο ίδιο πλαίσιο, και χαρακτήρισε ως «καταστροφή» κάθε συζήτηση ακόμη και για μέτρα, ύψους ενός ευρώ.
«Μπορούμε να συζητήσουμε για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για ένα μίγμα πολιτικών, το οποίο όμως, θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» υποστήριξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο ίδιος επεσήμανε επίσης, την ανάγκη «ανακούφισης» από τη λιτότητα και ουσιαστικής ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.
«Χρειαζόμαστε ένα μέτωπο λογικής» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
naftemporiki.gr
ΠΡΕΖΑ TV
15-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: