Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

ΆΝΟΙΞΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η ΠΡΩΤΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Άνοιξε σήμερα τις πύλες της η πρώτη ακαδημία ποδοσφαίρου για τα παιδιά των προσφύγων που ζουν με τις οικογένειες τους στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο της Λάρισας. Η ακαδημία διοργανώνεται από το θεραπευτικό κέντρο «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο 5x5 στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ. Τα μαθήματα ποδοσφαίρου θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ το συνολικό πρόγραμμα της ακαδημίας θα διαρκέσει δύο χρόνια.

  Σήμερα πρώτη μέρα των εγκαινίων, ο χώρος του κέντρου του «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» γέμισε με παιδικά χαμόγελα από τα προσφυγόπουλα που κατέφθασαν στο χώρο. Τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους αρχικά μίλησαν από κοντά με τους ανθρώπους τους ΚΕΘΕΑ και έπειτα ξεχύθηκαν στο γήπεδο παίζοντας ποδόσφαιρο. «Ο πόλεμος παραβιάζει τα δικαιώματα των παιδιών στη ζωή, στην ασφάλεια, στην οικογενειακή ενότητα, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στο παιχνίδι και σε οτιδήποτε αφορά στην παιδική ηλικία.



Ως ελάχιστο αντιστάθμισμα σε όλα αυτά, το «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» θέλει να προσφέρει χαρά στα παιδιά που φιλοξενούνται στην περιοχή μας, μέσα από το παιχνίδι και τον αθλητισμού» Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εμπνευστές της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» από την πρώτη μέρα των εγκαινίων.



Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προπονητής και γυμναστής του κέντρου «ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος θα αναλάβει το πρόγραμμα άθλησης των προσφυγόπουλων είπε πως είναι μεγάλη η χαρά που σήμερα γνώρισε από κοντά τα παιδιά των προσφύγων. «Το βασικό είναι τα παιδιά να έρχονται και να περνάνε καλά, να αθλούνται και να αλλάξουν οι παραστάσεις τους και οι εικόνες τους. Μιλάμε για τον αθλητισμό, γι' αυτό το βασικό είναι τα παιδιά να έρχονται με χαρά. 'Αλλωστε η γλώσσα του αθλητισμού είναι ευχάριστη και για αυτό πιστεύω πως θα αποδώσει το εγχείρημα» τόνισε ο κ. Κυρίτσης.



Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Λαρισαίων, Δημήτρης Δεληγιάννης επεσήμανε πως η Λάρισα αγκαλιάζει τα παιδιά του πολέμου και στέλνει ένα διαφορετικό μήνυμα από αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στις τηλεοράσεις. «Στέκομαι συγκινημένος και με ευγνωμοσύνη απέναντι στην θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ» είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.



Τέλος, ο υπεύθυνος του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ, Σωτήρης Μπουντής επεσήμανε πως μέσω της ακαδημίας ποδοσφαίρου δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά του πολέμου να συμμετέχουν στον αθλητισμό.



«Τα παιδιά είναι τα πιο τραγικά θύματα του πολέμου, διότι χάνουν πολλά από τα δικαιώματα τους. Δίνουμε την δυνατότητα στα παιδιά μέσω της Ακαδημίας ποδοσφαίρου να συμμετέχουν στον αθλητισμό και στο παιχνίδι όπου νομίζω πως αυτό τους έχει λείψει περισσότερο» τόνισε. Υπενθυμίζεται πως η ακαδημία ποδοσφαίρου θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στο 2ο χλμ. Λάρισας - Κοζάνης και στις οποίες τα προσφυγόπουλα θα διδάσκονται την τέχνη του ποδοσφαίρου, ενώ θα έχουν την ευκαιρία επίσης να αγωνιστούν με συνομήλικους μαθητές από τη πόλη της Λάρισας. 

left.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: