Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2017

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΜΑΜΗΣΕ ΤΟΝ ΑΔΟΞΑΣΤΟ...ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ...
Επαναλαμβάνοντας τη θέση πως «μόνη λύση είναι οι εκλογές», ο Αντώνης Σαμαράς υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή πως υπάρχει «ανάγκη συσπείρωσης των πολιτών γύρω από μία ατζέντα μεταρρυθμίσεων χωρίς παρωχημένες διαχωριστικές γραμμές». Ο πρώην πρωθυπουργός προχωρά σε αποτίμηση της δικής του διακυβέρνησης ενώ εξαπολύει επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «μαζική εξαπάτηση» και λέγοντας πως «ήρθε και τα έκανε μαντάρα».


Ως προς το αίτημα για εκλογές, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως «δεν πιέζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για εκλογές, η πραγματικότητα πιέζει». «Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση. Πάνω από το 80% του κόσμου λέει πως τον Νοέμβριο του 2014 βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση» αναφέρει, λέγοντας πως «η ΝΔ προηγείται πλέον πάνω από 10 μονάδες, σε όλες τις δημοσκοπήσεις και δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν εν ενεργεία πρωθυπουργός να υστερεί και σε "καταλληλότητα"». 

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηίζει πως «η σημερινή Βουλή δεν μπορεί να δώσει κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης. Είναι ανάγκη η χώρα να αντιστρέψει την πολιτική των τελευταίων δύο χρόνων σε όλα: στην οικονομία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, στο μεταναστευτικό». «Ποιος θα ψηφίσει τέτοια «αντιστροφή πολιτικής»; Αυτοί που μας έφεραν ώς εδώ; Η κυβέρνηση που χρειάζεται σήμερα πρέπει να επαναφέρει τη χώρα στις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, και πρέπει να εμπνεύσει ασφάλεια μέσα στη χώρα και υπευθυνότητα στο εξωτερικό» λέει.

Σε ερώτηση για το εάν συμμερίζεται την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στο Grexit ή σε πρόωρες κάλπες, ο Αντ. Σαμαράς λέει πως «η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο, φοβούνται τις εκλογές, φοβούνται για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει». «Το ερώτημα είναι ποιος από τους δύο φόβους θα επικρατήσει τελικά, και αν θα "σώζεται" η κατάσταση της χώρας μετά» λέει.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «μαζική εξαπάτηση» λέγοντας πως «αύξηση όλους τους φόρους που είχαμε μειώσει εμείς ή που είχαμε αρνηθεί να μειώσουμε εμείς». 

Όσον αφορά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο Αντ.Σαμαράς ανέφερε πως είχε εξαγγείλει «μειωμένο πρωτογενές πλεόνασμα για μετά το 2015 σε προεκλογική μου ομιλία στις 14 Ιανουαρίου του 2015 και η τρόικα δεν αντέδρασε γιατί ήξεραν πως η Ελλάδα μπορούσε να πορευτεί με μικρότερα πλεονάσματα». «Μετά ήρθε ο Τσίπρας και τα έκανε μαντάρα» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την τότε προεδρική εκλογή και την στάση του Φώτη Κουβέλη, ο Αντ.Σαμαράς περιορίζεται στο ότι η πρόταση να είναι υποψήφιος «τού έφτασε από διάφορες πλευρές κι όχι μόνο τη ΝΔ, [...], απλώς είχε πάρει ήδη τις αποφάσεις του, να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτό το πλήρωσε ολόκληρη η χώρα». 
IN.GR 
ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: