Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2017

ΧΑΝΙΑ: ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ

Στη θέση του κατηγόρου βρίσκονται σήμερα χρυσαυγίτες των Χανίων, κατηγορώντας πολίτες των Χανίων, μεταξύ αυτών και μία εκπαιδευτικό, για επίθεση εις βάρος τους, τον Απρίλιο του 2013.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στο ενετικό λιμάνι όπου «ξεκουράζονταν» μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και ο τότε υπαρχηγός της οργάνωσης στα Χανιά, έπειτα από επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει νωρίτερα εις βάρος μεταναστών στο κέντρο της πόλης.

Από την επίθεση εκείνη είχαν τραυματιστεί 3 μετανάστες (δύο από το Μαρόκο και ένας από την Αλβανία), ενώ το τάγμα των χρυσαυγιτών κατά το διάβα του από τα σοκάκια της πόλης είχε προπηλακίσει και νεολαίους των οποίων την εμφάνιση δεν ενέκριναν.


Ωστόσο, σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται τρεις αντιφασίστες, οι οποίοι απώθησαν τους χρυσαυγίτες στο λιμάνι σε επεισόδιο που έγινε αμέσως μετά την επίθεση στους μετανάστες.

Στο επεισόδιο αυτό μάλιστα ένας εκ των χρυσαυγιτών κατέληξε στα νερά του ενετικού λιμανιού, ενώ σημειώθηκε και επίθεση των χρυσαυγιτών σε εργαζόμενο της καφετέριας όπου κάθονταν νωρίτερα, ο οποίος προσπάθησε να διαφυλάξει τον χώρο της εργασίας του.

Μετά το επεισόδιο, τα μέλη της Χρυσής Αυγής προχώρησαν σε μηνύσεις, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα στο κατηγορητήριο και μία εκπαιδευτικό η οποία δεν βρισκόταν καν στο περιστατικό.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων, οι τρεις διωκόμενοι «είναι αγωνιστές που βαρύνονται και με άλλες κατηγορίες στα πλαίσια του κύματος διώξεων που είχε οργανώσει με ιδιαίτερη ένταση η Ασφάλεια Χανίων τα προηγούμενα χρόνια σε αγαστή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή».

Αν και το κατηγορητήριο χαρακτηρίζεται ανυπόστατο, εντούτοις η υπόθεση δεν μπήκε στο αρχείο και οι τρεις δικάζονται σήμερα στο Πρωτοδικείο Χανίων.

«Πρόκειται για πολιτική δίωξη, που όπως και όλες οι αντίστοιχες διώξεις, έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τον κόσμο που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα των μνημονίων, του ρατσισμού και του φασισμού», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τοπική ΕΛΜΕ, η οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Χανίων στις 11 π.μ. ενώ κήρυξε και τρίωρη στάση εργασίας.
Μάριος Διονέλλης
efsyn.gr

ΠΡΕΖΑ TV
8-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: