Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

CNN: ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να εισηγηθεί την ανάπτυξη τακτικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία για πρώτη φορά, στο πλαίσιο προσπαθειών να επιταχυνθεί η μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε το δίκτυο CNN.

Ένας μικρός αριθμός αμερικανικών ειδικών δυνάμεων επιχειρούν στην εμπόλεμη συριακή επικράτεια, αλλά η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα είχε απορρίψει την αποστολή στρατού στην Συρία.Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο τόνισε ότι το Πεντάγωνο δεν έχει καταθέσει ακόμη την συγκεκριμένη πρόταση στον Λευκό Οίκο.

«Είναι πιθανό να δείτε τακτικές δυνάμεις στο έδαφος στη Συρία για κάποια χρονική περίοδο» δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας τον οποίο επικαλείται το CNN.

Ωστόσο, το δίκτυο επισημαίνει πως ο ίδιος υπογράμμισε πως η όποια απόφαση εναπόκειται στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο τελευταίος είχε δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις να καταθέσει προτάσεις σχετικά με τη μάχη ενάντια στον Ισλαμικό Κράτος έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Τραμπ είχε δώσει εντολή στον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις να καταθέσει προτάσεις σχετικά με τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος έως τα τέλη Φεβρουαρίου.  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
16-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: