Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2017

#GDTRIAL: ΓΕΜΑΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ - ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική επίθεση σχετικά με την επίθεση που έκαναν χρυσαυγίτες τον Ιούλιο του 2013, στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη. Έξω από την αίθουσα αναμένονται αντιφασιστικές κινητοποιήσεις με φόντο και τις τελευταίες προκλήσεις των νεοναζί που προκάλεσαν επεισόδια και λοιδόρησαν με εμετικό τρόπο τη μητέρα του Π. Φύσσα, κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης .


Όπως μεταδίδει η Ειρήνη Προμπονά, η αίθουσα είναι γεμάτη η αίθουσα του Κορυδαλλού με αλληλέγγυους και συμπαραστάτες. (και φυσικά, δημοσιογράφους...και κανάλια). Παρόντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, μέλη συλλογικοτήτων, της αυτοδιοιήκησης κλπ. Έξω απο την είσοδο συγκεντρωμένα μέλη αντιεξουσιαστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων. Είναι η πρώτη φορά που η αίθουσα του Κορυδαλλού γεμίζει κόσμο, μετά την έναρξη της δίκης τον Απρίλιο του 2015. Οι χρυσαυγίτες δεν υπάρχουν ούτε μέσα ούτε εξω απο την αίθουσα.

Η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει και η απόφαση του δικαστηρίου είναι αμετάκλητη καθώς έχει δικαστεί και σε δευτερο βαθμό. Oι χρυσαυγίτες Σιατούνης και Στράτος κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι απο το ΜΟΔ για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ο Σιατούνης καταδικάστηκε σε 11 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη, ενώ αντίστοιχα ο Στράτος σε 13 χρόνια και έξι μήνες. Και οι δύο στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα για επτά χρόνια. Με την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, το εφετείο μείωσε ελάχιστα την ποινή τους και τους καταδίκασε σε δέκα χρόνια και έξι μήνες, συν 5 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Κρατούσαν μαχαίρια - έκατσαν έτσι ωστε να μην υπάρχει τρόπος διαφυγής»

Λίγο μετά τις 9.30 το πρωί εισήλθε στην αίθουσα η έδρα και ξεκίνησε η 128η δικασίμος με την ανάγνωση καταλόγου κατηγορουμένων. Ακολούθως, ο μάρτυρας Ρούμπερτ Σανς Ροντρίγκεζ προσήλθε στο βήμα. O μάρτυρας είναι καθηγητής. 

Η πρόεδρος ξεκίνησε τις ερωτήσεις ζητώντας απο τον μάρτυρα να μάθει το δικαστήριο στην υπόθεση του «Αντίπνοια» που έχει τελεσιδικήσεις ποια είναι η απόφαση του δικαστηρίου, καθώς το δικαστήριο εδω θα εξετάσει άλλα πράγματα σε σχέση με την υπόθεση. Η πολιτική αγωγή πρότεινε στην έδρα να γίνει ανάγνωση της απόφασης για να ενημερωθούν άπαντες οι συνήγοροι. 

H πρόεδρος ζητά απο τον μάρτυρα να πει στο δικαστήριο τι ακριβως έγινε το βραδυ της 30ης Ιουνίου 2008 που το Αντίπνοια δέχτηκε επίθεση.

«Το βράδυ εκείνο ήμασταν μεσα 4 άτομα. Ακούγαμε ενα τραγούδι μέσα και δεν ακούσαμε κάποιον θόρυβο απέξω. Η πόρτα ήταν ανοικτή. Κατέβηκε ενας σωματώδης τύπος με κράνος και είπε «Έχετε τα χαιρετίσματα της Χρυσής Αυγής... θα σας γαμήσουμε!». «Κλωτσάει μια καρέκλα και έρχεται προς την πλευρά μας. Αμέσως σε κλάσματα δευτερολέπτου γέμισε ο χώρος με 10-15 άτομα κι άρχισαν να χτυπάνε και να σπάνε».

«Τρεις έβγαλαν μαχαίρι, ένας σκερπανι και φορούσαν όλοι σκούρα ρούχα. Κάποιοι δεν κρατούσαν τίποτα. Εκατσαν έτσι ωστε να μην υπάρχει τρόπος διαφυγής» (πληροφορίες: Στο Κόκκινο).  LEFT.GR 

ΠΡΕΖΑ TV
16-2-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: