Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Η GoPro ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ #GDtrial

Μπορεί η Αστυνομία να διέψευσε πως αστυνομικός της ΥΑΤ κατέγραφε με μικρή κάμερα, προσαρμοσμένη στη στολή του, τα όσα συνέβησαν την Τρίτη στο Εφετείο, ωστόσο η αλήθεια είναι μάλλον διαφορετική.

«Όπως έγινε γνωστό, μετά τον γύρω του Διαδικτύου που έκανε η φωτογραφία του αστυνομικού με τη συσκευή, που περέπεμπε σε μικρή κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή του και αφού ζητήθηκαν εξηγήσεις από το διευθυντή των ΜΑΤ, ο ένστολος κλήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να γίνει έλεγχος της συσκευής.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή (Power Bank), που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος αξιωματικός, λόγω του προβλήματος στις επικοινωνίες, ίδια συσκευή και bluetooth, έχουν και άλλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, εν ώρα υπηρεσίας», ανάφερε σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.


Ένας χρήστης του twitter, ωστόσο, έκανε σχετική ερώτηση στην GoPro, η οποία κατασκευάζει τέτοιες κάμερες και απάντησε πως «αυτό μας φαίνεται σαν κάμερα».


http://www.altsantiri.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Chinese technology.Private.Στην Αμέρικα εφαρμόστηκε δια νόμου. Εδώ είναι στη ζούλα και παράνομα.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΝΣΤΟΛΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.